Venter ikke nye fylleskandaler

Foto: Egil Sande (Mediehuset Nettavisen)

Dette gjør tippeligaklubbene for å unngå flere uheldige episoder på La Manga.

19.02.12 19:32

Flere av de norske tippeligalagene er for tiden på La Manga for å spisse formen før den kommende sesongen.

Den lille halvøya på østkysten av Spania har gjennom 13 år vært base for norske lags vinteroppkjøring, og er beryktet for to ting:

Sur vind og lite å finne på (om man ikke er en ihuga golfentusiast).

Det har resultert i flere uheldige utenomsportslige episoder for norske lag de siste årene, og kjedsomheten har ofte ført tippeligaspillere til pub og natteliv, både med og uten tillatelse.

Preget av bråk
Det finnes nemlig nok av eksempler å ta av.

I 2004 ble LSK-keeper Emille Baron sendt hjem fra La Manga med et kraftig kutt over øyet, etter at han ifølge daværende LSK-trener Arne Erlandsen hadde vært involvert i en «uheldig episode».

I 2007 havnet Lyns australske spiss Dylan Macallister i håndgemeng med vaktene på vei ut av et hotell på Club La Manga. Samme år havnet flere av Lillestrøms spillere i barslagsmål, etter at Bjørn Helge Riise hadde sunget karaoke.

I 2009 fortalte Raio Piiroja om en turbulent oppkjøring på La Manga, og beskrev oppholdet som preget av mye drikking og slåssing.

Venter ikke skandaler
Viking-trener Åge Hareide forteller at Viking ikke har regler for alkoholbruk blant sine spillere på La Manga i år.

- Nei, det har vi ikke. Når vi går ut, går støtteapparatet og spillerne ut sammen. Da spiser og hygger vi oss, så vi har ikke noe regelverk. Det var de første årene her nede det var ille, og da fikk vi god hjelp fra de engelske lagene, som kom hit og satte farge på stedet. Jeg synes fotballspillere og klubber har blitt mye mer profesjonelle opp gjennom årene, sier Hareide til Nettavisen.

Han mener å ha sett en holdningsbedring hos spillerne de siste årene, og at dagens generasjon tippeligaspillere ikke er like opptatt av festing som man kanskje var tidligere.

- Når kvelden kommer, slapper spillerne heller av hjemme. Før var det veldig populært å dra på pianobaren her. Den sosiale biten var veldig god med det, men det vil alltid være noen som drar det litt for langt, sier Hareide.

- Gjør som hjemme
Vålerenga-trener Martin Andresen har heller ikke gitt spillerne sine noen retningslinjer når det kommer til alkoholbruk på La Manga.

- Vi gjør ingenting. Vi har heller aldri hatt noen problemer med det, og gutta får gå ut og ta en flaske vin og kose seg, akkurat som de ville gjort hjemme, sier Andresen til Nettavisen.

LSK-trener Magnus Haglund er ikke like liberal som sin trenerkollega fra Vålerenga.

- Vi har en middag den siste kvelden her, og da får spillerne ta seg en øl. De skal ikke drikke alkohol før det, sier Haglund til Nettavisen.

- Frihet under ansvar
Et lignende opplegg har de også i Stabæk.

- Vi skal ikke røre alkohol her nede, før siste kveld, da er det frihet under ansvar, forteller Petter Belsvik til Nettavisen.

Så gjenstår det å se om La Manga får nye episoder på samvittigheten i 2012.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.