*Nettavisen* Sport.

Venter ikke verdensrekord

Foto: Calle Törnström / SCANPIX

Espen Bredesen forventer ikke verdensrekord når skiflygings-VM starter i Planica senere i uken. Men han tror på norsk gull!

16.02.04 13:48

OL-vinneren fra Lillehammer mener det bør være realistisk å tro på norsk seier i lagkonkurransen.

- Vi bør forvente én mann på pallen i de individuelle rennene. Hva slags valør det blir, er litt tilfeldig. Men jeg forventer at vi vinner lagkonkurransen. Norge leder nasjonscupen, og vant klart det eneste lagrennet som er arrangert i år, sier Bredesen til TV 2 Nettavisen.

Vær-avhengig
Men NRKs ekspertkommentator venter i utgangspunktet ikke at det blir satt verdensrekord i den slovenske hoppmetropolen. Til tross for at Roar Ljøkelsøy hoppet 223 meter i Oberstdorf for kort tid siden, og er i storform.

- Det pleier ikke å være rekordvær der nede i februar. Nå hadde ikke Ljøkelsøy optimale forhold i Oberstdorf, så det er kanskje mulig å komme en meter lenger. Men det er veldig avhengig av forholdene, understreker han.

Stabilt
Roar Ljøkelsøy har hoppet veldig stabilt den siste tiden, og minner veldig om Bredesen selv i en periode i forkant av Lillehammer-OL.

- Det er klart jeg tenker litt tilbake på mine egne hopp, og humrer for meg selv når jeg ser Roar for tiden. Det går mye på automatikk. Men Roar har også gjort en veldig god jobb over en lengre periode. Han var god i fjor – og var god i sommerhoppinga.

- Litt uventa
- Hadde du forventa at Roar skulle bli så god?

- Nei, at han skulle bli så god hadde vel ingen forventa. Men på den annen side så viste Roar allerede som 17-åring at han var en veldig god konkurransemann, understreker han overfor TV 2 Nettavisen.

Bredesen har selv vært på seierspallen i skiflygings-VM i Planica. Det var i 1994, der han i de offisielle resultatene står med sølv. Men den medaljen ga han til Roberto Cecon – som ble fratatt medaljen av meningsløse FIS-regler som fastslo at hopp over 191 meter ikke skulle telles for mer enn 191 meter. Cecon hoppet 198 i sitt ene hopp – og mistet altså sølvet på det.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.