Gå til sidens hovedinnhold

Venter med å bråke

Men etter håndball-EM vil Norge reagere på det som skjedde i kampen mot Polen.

Landslagstrener Gunnar Pettersen og Norge kommer ikke til å anke utestengelsen av Johnny Jensen.

- I idrett generelt fører aldri slike anker fram uansett, så det gjør vi ikke. Vi nullstiller den saken fra lunsj, så jobber vi fram mot å slå Slovenia, sa Pettersen på et pressetreff i Stavanger onsdag.

Årsaken er selvfølgelig at Norges forsvarssjef nummer én, Johnny Jensen, ble ilagt én kamps karantene etter oppgjøret mot Polen tirsdag kveld. Jensen fikk rødt kort med ni minutter igjen å spille i oppgjøret som til slutt endte 24-24, og han reagerte på avgjørelsen med både kommentarer og gester som falt kampens observatør og det internasjonale håndballforbundet dårlig i smak.

Se video på TV 2 Sumo: Her hisser Jensen seg opp.(Artikkelen fortsetter under videovinduet)

208142

Les også:EM-sjefen frikjenner dommerne

- Må regne med
- Jeg har trent Johnny i 11 år, og jeg har opplevd mye med Johnny, og det må vi bare regne med at skjer av og til med en spiller som har et så stort engasjement, sa Pettersen.

Han orker ikke bruke mer energi på saken nå. Han vil heller ikke si hva han selv synes om den.

- Det hjelper ikke hva jeg synes. Jeg kan synes akkurat hva jeg vil, men i dette tilfellet tror jeg det er lurt at jeg ikke kommenterer det, sa Pettersen.

Nettavisen vet imidlertid at håndballforbundet etter EM vil ta tak i det som skjedde. Først internt. Så overfor det europeiske håndballforbundet. Da vil de se på observatørrollen generelt, men også Sandor Andorkas rolle i kampen mellom Norge og Polen.

Gunnar Pettersen tror uansett ikke Jensens utestengelse vil svekke Norge til onsdagens kamp mot Slovenia.

Gode uansett
- Vi er så heldige at vi har mange gode forsvarspillere, tre som kan gjøre en glimrende jobb i midten, og vi har også gode folk på sidene. Det vil uansett ikke være noen unnskyldning hvis vi skulle tape. Vi kan levere gode forsvarsprestasjoner også i kveld, sier han.

Pettersen tror faktisk at opplevelsen kan slå ut positivt for Norge.

- Nå har spillerne fått muligheten til å tenke på noe annet enn å digge oss sjøl. Det har vært en fare, men nå har de tankene sluppet, så jeg velger å se positivt på det, sa han.

Han synes det var interessant at det europeiske håndballforbundet tar Sandor Andorkas ord for god fisk når han beskylder Johnny Jensen for å ha indikert at dommerne var kjøpt og betalt, samtidig som de sier at det blir ord mot ord når Jensen hevder at Andorka truet med å gjøre sitt for at nordmannen ikke skulle få spille igjen i EM.

- Det er en utfordring med idretten. De kan si at vi har sagt noe, men så bruker man ord-mot-ord motsatt vei, sier Pettersen på direkte spørsmål fra Nettavisen.

PS: Johnny Jensen vil ikke uttale seg om utestengelsen før etter onsdagens kamp mot Slovenia.

Klikk her for flere håndballnyheter
For full oversikt over sportsnyhetene - klikk her!

Vil du ha sportsnyheter på mobilen? Send SPORT til 1984. Tjenesten koster 2,- per melding.

Reklame

Strømsjokket: Kun 2,3 % har den billigste avtaletypen

Kommentarer til denne saken