Gå til sidens hovedinnhold

Venter utrolig håndballdrama: - Det blir et fyrverkeri

Årets gullkamp i eliteserien i håndball avgjøres trolig i siste serierunde. Men først skal Elverum og ØIF Arendal ta seg forbi hver sin potensielle snubletråd. I tillegg venter en outsider i gullkampen.

Med to runder igjen av årets eliteserie i håndball, er det duket for en enormt jevn gullkamp.

De to gigantene Elverum og ØIF Arendal står begge med 31 poeng etter 20 kamper. I tillegg følger Drammen på tredjeplass med 28 poeng.

For å toppe det hele møtes nettopp Elverum og ØIF Arendal i siste serierunde i det som trolig blir et realt håndballdrama.

Håndballekspert Frode Scheie er i alle fall svært spent på sesongavslutningen.

For i tillegg til gigantoppgjøret i siste serierunde, venter det også tøffe motstandere i nest siste serierunde. Elverum skal spille borte mot FyllingenBergen som ligger på fjerdeplass. For ØIF Arendal er det en serietreer Drammen som venter. Begge motstanderne er potensielle snubletråder.

- Begge har tøffe hinder de skal passere, og det blir ikke lett, sier Scheie til Nettavisen.

Full oversikt: Direktesendt håndball på NA+

Selv om det er vanskelige motstandere som venter i nest siste serierunde, peker mye i retning av at gullkampen blir avgjort i siste serierunde.

Onsdag 18.00: FyllingenBergen - Elverum

- Knepen favoritt

Scheie trekker fram Elverum som en knepen favoritt.

- Elverum har et par fordeler. Først og fremst i at de skal spille på hjemmebane. De har gjort Terningen Arena til et fort, og har tidligere vist at de kan hente fram noen vanvittige prestasjoner der, sier Scheie.

Han peker også på at Elverum etter hvert har opparbeidet seg en god del erfaring på toppnivå gjennom spill i Champions League. Selv om også Arendal har fått prøve seg ute i Europa, har Elverum mer erfaring i møte med de beste.

Full oversikt: Direktesendt håndball på NA+

- Elverum har erfaring med å spille tette kamper, og har vist at de også kan avgjøre de kampene til sin fordel, sier Scheie.

- Kanskje har de også den beste bredden i troppen, legger han til.

- Kan dette bli tidenes kamp i norsk eliteserie?

- Det har vært noen fantastisk rå avslutninger tidligere også. Det er lett å bli historieløse. Men det blir et fyrverkeri av en kamp. Det er utrolig flott at spenningen varer hele veien inn. Det er med på å bygge interessen, forteller Scheie.

NA+: Få 1 måned med NA+ for 1 krone, eller 3 måneder for 399 kroner

Roser klubbene

Scheie passer også på å rose klubbene. Det er nemlig ikke tilfeldig at det er nettopp ØIF Arendal og Elverum det står mellom i gullkampen.

- Det er de to klubbene som jobber best i Norge. Elverum opererer med et større budsjett enn Arendal, men det er uansett de to lagene som driver best på elitenivå i Norge.

NA+: Få 1 måned med NA+ for 1 krone, eller 3 måneder for 399 kroner

Når alt kommer til alt, så kan det være noe så enkelt som dagsformen som avgjør hvem som blir nummer én og hvem som blir nummer to, mener håndballeksperten.

- Hvem treffer best den dagen? Hvem er det som stopper flest skudd? (Morten) Nergaard har vist at han kan avgjøre slike matcher tidligere, mens begge lagene har fantastiske playmakere, sier Scheie.

Onsdagens møte mellom FyllingenBergen og Elverum vises på NA+. ØIF Arendal mot Drammen vises på TV 2.

Onsdag 18.00: FyllingenBergen - Elverum

Drammen i storform

I tillegg til de to storlagene som kjemper i teten, gjør også Kristian Kjelling og hans Drammen alt de kan for å blande seg inn helt der oppe.

Med seier i seks av de sju siste kampene har Drammen klatret opp til 28 poeng og en tredjeplass på tabellen. Nå sist var det Elverum som fikk unngjelde mot Kjellings mannskap i et 26-22-tap.

Så sterk har Drammens sluttspurt vært, at de faktisk kan sitte igjen med seriegullet om absolutt alt går riktig vei for drammenserne.

Om Drammen vinner sine gjenstående kamper, mens Elverum og ØIF Arendal taper i nest siste serierunde, for så å spille uavgjort i siste serierunde, vil de tre lagene alle ende på 32 poeng. I så fall er det innbyrdes oppgjør dem imellom som blir avgjørende. Der vil Drammen stå med seks poeng, mens de to andre vil stå med tre poeng hver. Men det er altså om alt går Drammens vei, og de tre lagene alle ender på 32 poeng ved serieslutt.

Sluttspillet venter

Etter at den dramatiske serieavslutningen er unnagjort, venter sluttspillet. Der møtes de åtte beste lagene fra seriespillet.

De lagene som er best plassert i serien får velge de antatt svakeste motstanderne. Seriemesterne får velge om de vil møte nummer sju eller åtte. Serietoeren må velge mellom å møte nummer seks, sju eller åtte.

Det spilles først kvartfinaler der det er best av tre kamper. I semifinalene og finalen er det best av fem kamper som gjelder.

Slik velges kvartfinalemotstanderne:

Kvartfinale 1: Lag 1 velger 7 eller 8
Kvartfinale 2: Lag 2 velger 6, 7 eller 8
Kvartfinale 3: Lag 3 velger 5, 6, 7 eller 8
Kvartfinale 4: Lag 4 får 5, 6, 7 eller 8

Slik spilles sesongavslutningen i eliteserien:

13. mars 17.30: Runar Sandefjord - Bodø (NA+)
13. mars 18.00: FyllingenBergen - Elverum (NA+)
13. mars 18.00: Falk Horten - Haslum (NA+)
13. mars 18.00: Nærbø - Kolstad (NA+)
13. mars 18.00: Halden - Bækkelaget (NA+)
13. mars 20.15: ØIF Arendal - Drammen (Vises på TV 2)

17. mars 18.00: Drammen - Nærbø (NA+)
17. mars 18.00: Bodø - Halden (NA+)
17. mars 18.00: Haslum - Runar Sandefjord (NA+)
17. mars 18.00: Kolstad - Falk Horten (NA+)
17. mars 18.00: Bækkelaget - FyllingenBergen (NA+)
17. mars 18.00: Elverum - ØIF Arendal (Vises på TV 2)

Reklame

Har vært utsolgt i 14 år: Nå er superutgaven her