*Nettavisen* Sport.

Ventet mer av Fredheim Holm

Daniel Fredheim Holm får instruksjoner av landslagstrener Åge Hareide under søndagens trening i San Jose. Foto: Terje Bendiksby / Scanpix

Stortalentet har ikke utviklet seg slik TV 2s fotballekspert Bengt Eriksen hadde trodd og håpet.

07.02.06 16:57

- Jeg har veldig sans for Daniel Fredheim Holm, men jeg synes han har stagnert litt de siste par årene, sier Bengt Eriksen til TV 2 Nettavisen.

Den tidligere Skeid-treneren hadde aldri Fredheim Holm under sine vinger da han var i klubben, men Eriksen har naturlig nok fulgt nøye med på den talentfulle spissen etter overgangen til naboklubben Vålerenga - en annen klubb Eriksen har tilhørt tidligere.

Ikke treningsprodukter
- Gutten har åpenbart et stort potensial. Både han og Daniel Braaten har så mye fra naturens side, men de har nok ikke kommet så langt som de har bare ved hjelp av hardt slit. De er ikke treningsprodukter i like stor grad som mange andre, utdyper TV 2-eksperten.

I januar var spisstalentet på sin første samling med A-landslaget, men måtte reise hjem uten å få debuten sin på grunn av en vond ankel. Eriksen mener det har vært «ganske langt» mellom lyspunktene til Fredheim Holm de siste to årene, og er redd for at 20-åringen skal bli forbigått av andre og i utgangspunktet mindre talentfulle spillere om han ikke snart tar et skritt videre.

- Han må ta et lite steg videre. Vi må se noe mer av ham i år, konstaterer Eriksen.

Blir et toppår
Fredheim Holm selv har stor tro på at 2006 kan bli et toppår.

- De to siste årene har jeg vært skadet om vinteren. Det har jeg ikke vært i år. Målet er å være like stabil som i fjor, men kanskje på et litt høyere nivå, sier han til TV 2 Nettavisen.

- Du håper kanskje at klubben mislykkes i spissjakten?

- Nei. Vi trenger spillere for å vinne serien, men målet er at jeg får den ene av de to spissplassene. Da må jeg være like god som i fjor, og kanskje enda bedre. Det viktige er at jeg holder meg skadefri, og jeg er i mye bedre form nå enn på samme tid i fjor, sier han.

Verken han eller Kjetil Rekdal har satt et tall på antall mål Fredheim Holm skal score, men også Rekdal forventer at stortalentet utvikler seg videre.

På gang igjen
- Jeg forventer at alle spillerne utvikler seg videre. Gjør vi ikke det, blir vi tatt igjen ikke bare av ett, men av flere lag i eliteserien. Men Daniel er tydelig på gang igjen. Han er roughere og mer frekk, og i utgangspunktet ser jeg ham som spiss. Selv om en av våre styrker er at flere av spillerne kan spille i flere posisjoner, sier Rekdal.

Fredheim Holm spilte sin første kamp for sesongen da Vålerenga slo Lokomotiv Moskva 2-0 søndag.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.