*Nettavisen* Sport.

Venus ute, Serena til semifinale

NOK EN SEIER: Serena Williams jubler etter å ha slått ut Dominika Cibulkova i Australian Open. Foto: Greg Wood (Afp / NTB scanpix)

Den amerikanske tennisstjernen Serena Williams møter det amerikanske tenåringstalentet Madison Keys i semifinalen i Australian Open.

28.01.15 07:49

Det er klart etter at Keys slo ut Serenas storesøster Venus 6-3, 4-6, 6-4, mens Dominika Cibulkova måtte se seg slått 2-6, 2-6 av Serena Williams.

Klikk på bildet for å forstørre.

SLO UT VENUS: Madison Keys. Foto: Manan Vatsyayana (Afp / NTB scanpix)

Mot fjorårsfinalist Cibulkova var Serena Williams fullstendig overlegen. Hun viste noe av sitt beste spill under turneringen. Hele 15 serveess vitner om styrke fra verdenseneren. For femte gang er lillesøster Williams klar for semifinale i Australian Open. Hver gang har hun gått hele veien og vunnet turneringen.

Lårtrøbbel

- Jeg visste at jeg måtte slå henne i dag, for hun var i finalen her i fjor og spiller veldig bra på denne banen. Jeg er veldig glad for å komme meg videre, sa 33 år gamle Serena Williams.

19 år gamle Madison Keys har vært en stor overraskelse i tennisturneringen i Melbourne. Den unge amerikanske tennisjenta slo ut veteranen Venus Williams. Selv med smerter i det venstre låret, fightet unge Keys sin 34 år gamle motstander ut av stilen.

- Jeg visste at jeg ikke kunne løpe så mye. Jeg har merket det (lårproblemene) siden turneringen startet. Det har vært stramt, men det har gått greit med litt behandling. Men etter et slag, merket jeg at det hogg til. Jeg tror jeg var nær å få en skikkelig lårstrekk, sa Keys, som er rangert som nummer 35 i verden.

Smertestillende

Lårtrøbbel gjorde at Keys måtte trekke seg fra Wimbledon i fjor.

- Jeg overså det i Wimbledon, og røk noe, som igjen gjorde at jeg måtte trekke meg. Så jeg fikk en følelse av panikk, og jeg tenkte at jeg bare måtte få bandasjert låret. Jeg visste det ville gjøre vondt, men smertestillende fikk meg gjennom det. Jeg må nok tape låret (i fredagens semifinale), men jeg skal gjøre mitt beste og nyte øyeblikket, sa Keys.

Tidligere har Keys aldri kommet trente til tredje runde i en av de fire hovedturneringene. Til sammenligning har Serena Williams vunnet hele 18 Grand Slams, hvorav fem i nettopp Australian Open.

I den andre semifinalen på kvinnesiden skal russerne Maria Sjarapova og Jekaterina Makarova gjøre opp om finaleplass.

Wawrinka videre

På herresiden er fjorårsmester Stan Wawrinka klar for semifinale i Australian Open etter seier i tre strake sett mot Kei Nishikori.

Med 6-3, 6-4, 7-6 (8-6) tok den regjerende mesteren seg videre fra onsdagens kvartfinale i Melbourne. Wawrinka misbrukte fem matchballer før han sikret avansementet.

- Jeg er fortsatt nervøs etter tiebreaket. Jeg ble litt for defensiv. Det er aldri lett. Heldigvis kom jeg videre, sa Wawrinka.

Han møter vinneren av Novak Djokovic og Milos Raonic i semifinalen. (©NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.