RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Verås Larsen knuste konkurrentene

Foto: EPA/Scanpix
Sist oppdatert:
Nordmannen har ingen planer om å gi fra seg OL-tittelen.

Eirik Verås Larsen er regjerende olympisk mester på K1-1000 meter padling og mandag viste nordmannen at han har intensjoner om å forsvare tittelen.

Den norske padleren var totalt overlegen i forsøksheatet og er dermed direkte kvalifisert til finalen fredag. Det var bare vinnerne i hvert av de tre forsøksheatene som gikk rett til finalen, mens nummer to og tre må kvalifisere seg gjennom en semifinale onsdag.

Verås Larsen kom i mål på tiden 3,29,04 og vant løpet foran Ken Wallace fra Australia og Max Hoff fra Tyskland.

- Det var et bra løp. Et hardt løp. Jeg ga det jeg hadde inne, og jeg visste at jeg måtte gjøre det, sa Eirik Verås Larsen til NTB etter løpet.

- Jeg padlet bra fram til 250 og 500 meter i forhold til tidligere i år. Det var godt å se at det fungerte så bra. Vi har jobbet en del med starten, sa padleren.

Favorittene videre
32-åringen får imidlertid tøff motstand i finalen. Forhåndsfavorittene Tim Brabants fra Storbritannia og Adam van Koeverden fra Canada vant nemlig også sine forsøksheat.

Dermed er det duket for en skikkelig thriller mellom de tre superpadlerne i det avgjørende løpet fredag.

- De tre største favorittene har vunnet hvert sitt heat her. Det kommer nok til å stå mellom de tre i finalen, sa NRKs ekspertkommentator Knut Holmann.

Den norske padleren skal også delta i K1-500 meter under Beijing-lekene. Forsøksheatet på den distansen går av stabelen tirsdag.

Uvanlig oppladning
Nordmannen har ikke vært i storform tidligere denne sesongen og står uten verdenscupseier i 2008. Han har derfor valgt en litt uvanlig oppladning foran årets OL.

I stedet for å reise tidlig ned til Beijing som mange av de andre konkurrentene, har Verås Larsen valgt å trene hjemme i Norge. Han ankom derfor ikke OL-byen før søndag.

- Tidsforskjellen mellom Norge og Kina er ikke så stor, så kroppen holder seg våken, sa Verås Larsen til NRK i forkant av mandagens konkurranse.

Alt om Beijing-lekene i vårt OL-magasin!
Klikk her for full oversikt over sportsnyhetene!

Vil du ha sportsnyheter tilsendt på mobilen? Send SPORT START til 1930. Tjenesten koster 2,- per melding.

Les sportsnyheter på mobilen: Send NETT til 1930 (gratis bokmerke).

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere