Gå til sidens hovedinnhold

Verås Larsen knuste konkurrentene

Nordmannen har ingen planer om å gi fra seg OL-tittelen.

Eirik Verås Larsen er regjerende olympisk mester på K1-1000 meter padling og mandag viste nordmannen at han har intensjoner om å forsvare tittelen.

Den norske padleren var totalt overlegen i forsøksheatet og er dermed direkte kvalifisert til finalen fredag. Det var bare vinnerne i hvert av de tre forsøksheatene som gikk rett til finalen, mens nummer to og tre må kvalifisere seg gjennom en semifinale onsdag.

Verås Larsen kom i mål på tiden 3,29,04 og vant løpet foran Ken Wallace fra Australia og Max Hoff fra Tyskland.

- Det var et bra løp. Et hardt løp. Jeg ga det jeg hadde inne, og jeg visste at jeg måtte gjøre det, sa Eirik Verås Larsen til NTB etter løpet.

- Jeg padlet bra fram til 250 og 500 meter i forhold til tidligere i år. Det var godt å se at det fungerte så bra. Vi har jobbet en del med starten, sa padleren.

Favorittene videre
32-åringen får imidlertid tøff motstand i finalen. Forhåndsfavorittene Tim Brabants fra Storbritannia og Adam van Koeverden fra Canada vant nemlig også sine forsøksheat.

Dermed er det duket for en skikkelig thriller mellom de tre superpadlerne i det avgjørende løpet fredag.

- De tre største favorittene har vunnet hvert sitt heat her. Det kommer nok til å stå mellom de tre i finalen, sa NRKs ekspertkommentator Knut Holmann.

Den norske padleren skal også delta i K1-500 meter under Beijing-lekene. Forsøksheatet på den distansen går av stabelen tirsdag.

Uvanlig oppladning
Nordmannen har ikke vært i storform tidligere denne sesongen og står uten verdenscupseier i 2008. Han har derfor valgt en litt uvanlig oppladning foran årets OL.

I stedet for å reise tidlig ned til Beijing som mange av de andre konkurrentene, har Verås Larsen valgt å trene hjemme i Norge. Han ankom derfor ikke OL-byen før søndag.

- Tidsforskjellen mellom Norge og Kina er ikke så stor, så kroppen holder seg våken, sa Verås Larsen til NRK i forkant av mandagens konkurranse.

Alt om Beijing-lekene i vårt OL-magasin!
Klikk her for full oversikt over sportsnyhetene!

Vil du ha sportsnyheter tilsendt på mobilen? Send SPORT START til 1930. Tjenesten koster 2,- per melding.

Les sportsnyheter på mobilen: Send NETT til 1930 (gratis bokmerke).

Reklame

Denne eksklusive motebutikken har salg bare én gang i året

Kommentarer til denne saken