*Nettavisen* Sport.

Verås Larsen vant enkelt

Eirik Verås Larsen hadde ingen problemer med å vinne sitt forsøksheat på K1 500 meter. Dermed forsterket han sitt favorittstempel, siden han fikk beste tid av samtlige.

24.08.04 09:36

Eirik lå på tredjeplass i forsøksheatet halvveis - 19/100 bak a ustralieren Nathan Baggaley. Men de siste 250 metrene var han uimotståelig. Han padlet på 1.36,84 - en fantomtid. Han var over sekundet foran Baggaley i mål. Det er ren utklassing. Baggaley er verdensmester på 500 meter både fra 2002 og 2003.

- Det er viktig å vinne hver eneste gang, vise de andre at jeg er best. Dette løpet var så bra som det kunne bli i disse bølgene. Det at jeg slo Baggaley sier ikke så mye. Han skal ut i K2 500-forsøk senere i dag. Det er semifinalen som teller, men uansett var dette et fint svar, sa Verås Larsen til NTB.

Psykisk
Australieren var ventet å være hans sterkeste konkurrent på begge distansene. Men nå har han fått en skikkelig knekk, etter å ha blitt slått i to løp på rad.

Den doble OL-vinneren fra Sydney, Knut Holmann, mener det har betydning.

- Nå har han slått ham gang på gang. Og det psykiske betyr ganske mye i padling, sier Knut Holmann til NRK.

Verås Larsen er med dette løpet klar for semifinalene torsdag.

Best tid
Mandag var Flekkefjord-padleren overlegen på K1 1000 meter - hans favorittøvelse. Måten han gjennomførte forsøksheatet på der, gjør at han framstår som en klar favoritt også på den halve distansen.

Storbritannias Ian Wynne vant det andre forsøksheatet på tiden 1.37,26. Den tredoble VM-vinneren, Akos Verekei, Ungarn klarte ikke å hente inn briten, og ble nummer to.

Heat nummer tre gikk til Adam van Koeverden, Canada på 1.37,48, mens forsøksheat nummer fire ble vunnet av Alan van Koller, Sør-Afrika på 1.40,18.

De seks beste i hvert av de fire heatene, pluss de tre beste tidene gikk til semifinale. Siden det var 28 deltakere, var det bare Steven Fergusson, New Zealand som ble slått ut.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.