RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Verbruggen: - Meningsløst fra Armstrong

(AP/Scanpix)
Sist oppdatert:
IOC-medlem mener sykkelkongen vil ødelegge ryktet hans.

Lance Armstrong påstår at tidligere president i Det internasjonale sykkelforbundet (UCI(, Hein Verbruggen, var med på å dekke over en positiv dopingtest han avga i 1999, da amerikaneren var på vei til å sikre sin første av totalt sju seirer i Tour de France. Meningsløse påstander, mender den tidligere UCI-sjefen.

Armstrong hevder at Verbruggen dekket over testresultatet, som var positivt for kortikosteroid, ved å tilbakedatere resepten på en salve for sår bak.

- Det er liten tvil om at Armstrong prøver å ødelegge ryktet mitt ved å komme med disse påstandene. Saken er at det ikke var noen positiv test å dekke over, for funnet i testen er resultat av bruken av en salve som han hadde lov til å bruke, sier den tidligere UCI-presidenten.

Armstrong hevder på sin side at Verbruggen har sagt at «dette må vi ta oss av» da han ble kjent med det Armstrong sier var en positiv dopingtest.

Utenkelig
- Påstandene fra Armstrong holder ikke mål. Det er helt utenkelig at jeg i en samtale med ham eller andre skal ha sagt at «dette må vi ta oss av», sier Verbruggen.

- Kanskje kan Armstrong eller noen fra laget hans ha ringt meg og fortalt om dette. Da kan jeg kanskje ha sagt at «først fikk vi Festina-saken og nå dette», men det er langt fra et slikt utsagn til å si at jeg ville dekke over en positiv dopingprøve, sier nederlenderen som ikke lenger er president i UCI.

Verbruggen sier at det ville vært helt umulig for ham å dekke over en positiv prøve som var kjent av mange, ikke minst av laboratoriet som hadde gjennomført testen.

- Det franske ministeriet ville ha kjent til dette, for det var jo det som administrerte testen. Laboratoriet visste om det, antidopingavdelingen i UCI visste om den, så det er jo latterlig og helt meningsløst å påstå at jeg kunne dekke over den, mener Verbruggen.

Vil aldri tilgi
Han legger ikke skjul på at han er både sint og skuffet over utspillene fra Lance Armstrong.

- Jeg vil at sannheten skal komme fram i lyset, men Armstrong har tydeligvis en annen agenda. Han forsøker å komme av kroken så godt han kan. Kanskje han også forsøker å gjøre penger på dette. Slik jeg kjenner ham er suget etter penger kanskje det sterkeste motivet, mener Verbruggen.

Den tidligere presidenten sier at bidrag fra Lance Armstrong aldri er blitt benektet eller skjult i UCIs regnskaper. Han sier at det ikke var snakk om bestikkelser, men innrømmer samtidig at UCI aldri skulle ha akseptert penger fra Armstrong.

- Jeg kommer aldri til å glemme eller tilgi Lance Armstrong for å ha påstått at jeg eller UCI har opptrådt korrupt. Saken er at vi aldri har hatt noen tvilsomme økonomiske anliggender med verken Armstrong eller US Postal-laget, sier den tidligere UCI-presidenten. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere