RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Verden holder pusten før Phelps-comeback

Svømmeverden venter med spenning på sin største stjerne Michael Phelps, som gjør comeback etter 628 dagers pause fra konkurranse.
Svømmeverden venter med spenning på sin største stjerne Michael Phelps, som gjør comeback etter 628 dagers pause fra konkurranse. Foto: Rob Schumacher (Reuters)
Sist oppdatert:
Svømmeverden venter med spenning på sin største stjerne Michael Phelps, som gjør comeback etter 628 dagers pause fra konkurranse.

28-åringen la opp etter OL i London i 2012, men tidenes mestvinnende OL-utøver (22 medaljer, hvorav 18 gull) er tilbake i bassenget i Grand Prix-stevnet i Mesa i Arizona.

– Vi har ingen forventninger. Vi vil bare ha det gøy og se hvordan det går, sier svømmestjernens trener Bob Bowman.

Phelps er påmeldt til øvelser torsdag og fredag. Det ventes at han svømmer 50 fri og 100 meter butterfly.

Han var også påmeldt til 100 meter fri, men har bestemt seg for å droppe øvelsen. På 100 meter fri er det et stjernespekket felt med navn som Ryan Lochte, Nathan Adrian og Yannick Agnel. Sistnevnte trener sammen med Phelps i Baltimore, under veiledning av Bowman.

Treneren sier at Phelps har trent fem dager i uken i flere måneder. Det er imidlertid mindre enn han trente da han var på topp.

Etter London-OL, der han vant fire gull, utelukket Phelps at han ville delta i Rio-lekene i 2016.

– En pause, uten noen forpliktelse til å komme tilbake, var sannsynligvis det beste for ham mentalt. Jeg håper han gjør dette 100 prosent på sine egne betingelser og at han har det gøy, sier tidligere rival Ian Crocker.

– Det er fantastisk at han er tilbake, og jeg håper han er fornøyd med avgjørelsen, sier tyskeren Paul Biedermann, som har verdensrekorden på 200 og 400 meter fri.

Bowman avviser spekulasjoner om at Phelps planlegger å svømme i Rio-OL. Han sier at svømmeren bare vil teste hvor han står.

– Når du har vært på toppen av fjellet, er det vanskelig å motstå suget etter den følelsen, sier Crocker.

Phelps akter å delta i tre stevner til de neste månedene, og kanskje USA-mesterskapet i august. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen Sport her og få flere ferske sportsnyheter i feeden din!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere