Gå til sidens hovedinnhold

Verden hyller Annette (18)

Norske Annette Obrestad får bred omtale i verdenspressen etter den sensasjonelle pokertriumfen.

Se Nettavisens artikler om den historiske triumfen i lenkeboksen til høyre.

Natt til mandag skrev den 18 år gamle Sandnes-jenta Annette Obrestad pokerhistorie da hun gikk til topps i en av de tøffeste pokerturneringene verden har sett.

Obrestad slo knockout på et stort kobbel av verdensstjerner og stakk av med 1. premien på 11,3 millioner kroner. Det har ikke gått ubemerket hen i verdenspressen.

Her er utdrag fra en del av artiklene som er blitt publisert på nettet de siste timene:

Bloomberg.com, et av verdens største økonominettsteder:
Annette Obrestad ble tidligere i dag den yngste personen som har vunnet et armbånd i World Series of Poker. Den 18 år gamle nordmannen spilte mesterlig i løpet av den fire dager lange 10.000-pund-turneringen (...), og hun overvant det sterkeste feltet av profesjonelle spillere i europeisk pokerhistorie.

(Artikkelen, som er skrevet av PRNewswire, er gjengitt på en rekke andre store internasjonale nettsteder, blant andre CNN Money).

The Guardian, en av Storbritannias største aviser:
En tenåring fra et land hvor det er ulovlig å spiller poker for penger, har over natten blitt millionær og slått en rekke rekorder ved å vinne hovedturneringen i World Series of Poker i London, skriver The Guardian under tittelen «Norsk tenåring blir pokermillionær».

Aftonbladet, Sveriges største nettavis:
Den lange matchen som varte nesten et halvt døgn, var preget av spenning. Med øynene gjemt bak solbriller planla Annette hvert eneste trekk i minste detalj.

Annette Obrestad begynte å spille poker som 15-åring og er et kjent navn blant nettspillere rundt om i verden. Før dagens rekordgevinst hadde hun allerede spilt inn nesten seks millioner svenske kroner.

Pokernettstedet pokernews.com:
Etter en utmattende «heads-up-match» (en-mot-en) som i hender varte nesten like lenge som resten av finalebordet, la Obrestad alle sjetongene i midten. (John) Tabatabai var nesten så godt som død. Annette satset på floppen 765, Tabatabai høynet, og Obrestad gikk all-in med 77 på hånden. Tabatabai synet med 56.

Obrestads tress holdt helt inn, slik at hun ble den første vinneren av hovedøvelsen i en WSOP Europa-turnering. Hun er også den første kvinnen til å vinne en WSOP-turneringen med innkjøp på over 10,000 dollar og den desidert yngste som har vunnet et WSOP-armbånd. Hun er ikke engang gammel nok til å spille VM i 2008.

Obrestad har for lengst gjort seg bemerket i nettpokerkretser, men denne seieren sendte henne mot stjernehimmelen i livepoker.

Danske Ekstrabladet:
Det er godt mulig at hun ikke ser så skremmende ut. Men så har du heller ikke forsøkt å sitte ved samme pokerbord som 19 år gamle (hun blir 19 tirsdag) Annette Obrestad, som natt til mandag satte sine eldre – og for det meste – mannlige konkurrenter på plass i World Series of Poker Europe.

Reklame

Ekstremt høy strømpris – slik kutter du regningen