RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Foto: EPA/Scanpix

Verdens beste fotball-fan

Peter Forsberg er ikke bare verdens beste hockeyspiller. Han er også en fanatisk Tottenham-supporter. Hobbyen hans er å samle på drakter.

Peter Forsberg har samlet på drakter gjennom hele karrieren. Den dyreste betalte han 90.000 kroner for. Denne uka fikk han en ny favoritt: En signert Tottenham-drakt.

- Jeg er veldig takknemlig, sier Peter Forsberg til Aftonbladet da avisen overrekker ham en gave de har gitt ham via Tottenham-spilleren Erik Edman. Den svenske avisen fikk Edman til å gi Forsberg en drakt signert av hele Tottenham-laget.

Skal bli museum
- Jeg har kanskje 250-300 forskjellige kamptrøyer, og den dagen jeg slutter med ishockey skal jeg ordne en utstilling, sier Forsberg.

- Jeg har samlet på trøyer i hele karrieren. Den dagen jeg slutter skal det bli kult og se tilbake på alle jeg har spilt med og mot. Jeg har nok hver eneste trøye fra de jeg har spilt sammen med, og hver trøye fra de jeg har blitt overkjørt av.

Han spilte selv fotball til han var 15 år. Den spesielle interessen for Tottenham kom med Gary Lineker på midten av 80-tallet.

- Jeg er vel ikke fanatisk, men jeg er veldig interessert. Når eliteserien tar pause under Karjala Cup skal jeg reise over og se Tottenham - Arsenal. Tidligere har jeg bare kunnet reise over og se kamp i august, før treningsleiren i NHL starter. Da jeg var i Denver, tok jeg opp alle Tottenham-kampene på video og så dem i ettertid.

Spesiell avtale
Samlemanien førte til at Forsberg inngikk en utradisjonell sponsoravtale før OL i Nagano i 1998. Hjelmprodusenten Bauer fikk en avtale med verdens beste hockeyspiller mot at Forsberg i retur fikk en signert drakt av samtlige landslag som deltok i turneringen.

Favorittdrakt?

- Jeg klarer faktisk ikke å velge. Men jeg har Michael Jordans signerte baskettrøye og en drakt signert av Wayne Gretzky. De setter jeg høyt. Dessuten har jeg Eric Lindros' rookie-drakt fra Quebec. Den han aldri tok på seg under draften, da han nektet å spille for Quebec. Den var ikke billig, sier Forsberg.

Les hele artikkelen - og se bildene - her

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere