RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Verdens beste hyller Rally Norway

Foto: Aas, Erlend (SCANPIX)
Sist oppdatert:
Rallykongen Sebastien Loeb har vokst opp med asfaltrally, men franskmannen liker seg aller best med norsk snø under piggdekkene.

Rallykongen Sebastien Loeb har vokst opp med asfaltrally, men franskmannen liker seg aller best med norsk snø under piggdekkene.

Loeb fikk nylig i oppgave å plukke ut sin favoritt blant alle fartsprøvene han har kjørt i løpet av sine mange år i rallysirkuset. Utvalget må kunne sies å være forholdsvis bredt.

Svaret på utfordringen fra nettstedet wrc.com kom imidlertid kjapt fra den femdobbelte verdensmesteren.

- Fjelletappen i Rally Norway er min favoritt!

For mange er nok det en liten overraskelse. Loeb er i første rekke kjent for å være asfaltekspert – men har samtidig bevist at han etter hvert behersker alle underlag usedvanlig godt.

Variert etappe
Etappen Loeb snakker om, er den nordligste av alle i Rally Norway. Starten går på Persbu og målgang er ved Ljøsheim i Ringsaker kommune. Den 24 kilometer lange prøven er spektakulær fordi den varierer mellom meget raske partier og betydelig mer teknisk terreng. Alt på snø og is.

- Den er rask, men ikke hele tiden. I enkelte partier er den smal og svingete. Du kjører etappen litt som om den var på grus. Det gjelder å sette opp bilen før svingene – og deretter sklir du mye. Det er fare for å miste kontroll på hele bilen, beskriver Loeb, men påpeker samtidig at brøytekanter gir en viss trygghet dersom bilen sklir altfor mye.

- Når veien er full av is, kan du velge din egen linje. Særlig dersom du er førstemann i løypa. Da er etappen på sitt aller beste, tilføyer franskmannen.

Større risiko
Han liker store utfordringer.

- Det er aldri grus ved siden av veien, hvilket betyr at man kan ta større risiko enn normalt. Jeg kan kjøre akkurat som jeg selv ønsker på den etappen – og det betyr at prestasjonen min har alt å si, sier Loeb.

Tross kjærligheten til fjelletappen, som ble kjørt to ganger under årets utgave av Rally Norway, har han blandede erfaringer rent resultatmessig. To seirer på fire forsøk er fasiten for Citröen-føreren. Årets to forsøk endte med første- og tredjeplass.

- Du kan pushe 120 prosent på etappen, og går det for fort, bruker du bare brøytekantene. Da kommer du unna med det, sier Loeb.

Endrer seg
Han påpeker at etappen endrer seg ved andre gangs gjennomkjøring, slik som under årets Rally Norway.

- Jeg liker alltid etappen første gangen vi kjører den, men noen ganger blir det sporete foran gang nummer to. Da er det ikke like moro, påpeker 35-åringen.

At han liker Norge, kan det uansett ikke være tvil om. Årets Rally Norway endte med seier – nær sagt som vanlig. Loeb har vunnet samtlige fem VM-runder så langt denne sesongen, og styrer mot en ny VM-tittel. Det blir i så fall hans sjette.

(ANB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere