Gå til sidens hovedinnhold

Verdens beste jenter

De norske langrennsjentene er på vei til å vinne alt. Søndag herjet de på stafetten.

Ingri Aunet Tyldum, Astrid Uhrenholdt Jacobsen, Kristin Størmer Steira og Marit Bjørgen sikret Norges tredje stafettseier på tre forsøk denne sesongen. Seieren var egentlig aldri i tvil, selv om Finland hang på i rygg gjennom tre av fire etapper i Falun.

Til slutt ble det imidlertid en klar seier etter en sterk sisteetappe av Marit Bjørgen.

Kan vinne alt
Holder de norske løperne formen ut sesongen kan det bli en ordentlig jubelsesong. Norge har altså vunnet samtlige stafetter denne sesongen, og tok dobbeltseier på lørdagens fellesstart.

I verdenscupen har Astrid U. Jacobsen en brukbar sjanse til å vinne alt. Hun leder sprintcupen og distansecupen, og ligger kun 31 poeng bak Virpi Kuitunen i den totale verdenscupen. Formen er imidlertid mye bedre for den norske jenta, som må finne seg i å være favoritt til å vinne verdenscupen.

Som om ikke det er nok leder Norge også nasjonscupen.

- Verdens beste jenter, Egil?

- Hehe ... De er sikkert det, sier landslagstrener Egil Kristiansen til Nettavisen.

Full kontroll
Søndag gikk Ingri Aunet Tyldum en solid 1. etappe for Norge. Hun vekslet likt med Virpi Kuitunen. Astrid Uhrenholdt Jacobsen presset Anno Kaisa Saarinen hele veien på 2. etappe, så ut til å få en liten luke, men finnene kom opp i ryggen igjen takket være bedre gli. Kristin StørmerSteira holdt følge med Riitta-Liisa Roponen, mens Bjøgen stakk fra Riikka Sarasoja på sisteetappen.

Dermed var seieren i boks. Til slutt ble avstanden ned til Finland på 30,9 sekunder. Tyskland tok 3. plassen.

Tyldum, som debuterte på førsteetappen, imponerte sjefen mest.

- Hun er helt ny på førsteetappe, og gikk til verket helt uten respekt. Hun fulgte Kuitunen på bakskiene. Det ble gått rimelig fort fra start, men hun hang på der. Hun prøvde seg til og med i siste bakke, men det er ikke bare bare å gå fra Kuitunen. Men all ære til henne for at hun prøvde seg. Det var en veldig bra etappe av Ingri, sier Kristiansen.

Det eneste tilløpet til dramatikk under stafetten skjedde på 3. etappe da Finland plutselig lå helt alene i TV-bildet. Hadde Steira falt? Det viste seg imidlertid at finnene hadde gått feil. Dermed var det egentlig aldri noen fare på ferde for den norske seieren. Sverige la inn protest rett etter rennet, og får 3. plassen hvis finnene diskes.

PS: Det norske andrelaget, med Kristin Stemland, Marte Elden, Sara Svendsen ogg Hilde G. Pedersen, ble nummer fem. Pedersen gikk faktisk bare to sekunder svakere enn Bjørgen på sin sisteetappe.

Les alt om skisport i Nettavisens vintersportsmagasin
Klikk her for full oversikt over sportsnyhetene

Vil du ha sportsnyheter på mobilen? Send SPORT til 1984. Tjenesten koster 2,- per melding.

Reklame

Gjør kupp: Sportsbutikkene tømmer lagrene for vintervarer