RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Verdens beste lag sikret videre satsing

Foto: Tim de Waele (©TDWSport.com)
Sist oppdatert:
Hovedsponsoren forlenget kontrakten.

Onsdag bekreftet mobiloperatøren Telefónica at de fortsetter som hovedsponsor for Movistar til og med 2016.

Det spanske laget sluttet sesongen som verdens beste lag på UCIs ranking. Beñat Intxaustis sammenlagtseier i Tour of Beijing sørget for at Movistar endte 49 poeng foran Team Sky.

Les også: Sky ikke lenger verdens beste lag

- For Telefónica er støtten til sykkellaget del av en ny strategi der de ønsker å vise seg fram i Europa, Latin-Amerika og Asia, skriver Movistar i en pressemelding.

Henter unge ryttere
Det spanske laget har denne sesongen hatt stjerner som Alejandro Valverde, Nairo Quintana og verdensmester Rui Costa på laget.

Quintana endte Tour de France på andreplass, mens Valverde sikret laget nok en pallplassering i en Grand Tour med sin tredjeplass i Spania rundt.

Foran 2014-sesongen forlater verdensmesteren Movistar til fordel for Lampre-Merida, men spanjolene har signert flere unge talenter de håper vil blomstre for dem.

Les også: Vi har signert én av verdens beste syklister

(Artikkelen fortsetter under bildet)

Gladnyhet for Spania
Tempohesten Adriano Malori (Lampre-Merida), brødrene Ion og Gorka Izagirre (Euskaltel) og det tyske talentet Jasha Sütterlin (Thüringer Energie Team) er noen av rytterne Movistar har sikret seg for 2014.

Onsdagens nyhet om at Telefónica fortsetter som hovedsponsor i minst tre år til er godt nytt for spansk sykkelsport. Denne høsten har spanjolene blitt servert flere nedslående meldinger, blant annet at profflaget Euskaltel legges ned.

Movistar prokontinentallaget Caja Rural vil i 2014 være de eneste profflagene fra landet som har stjerner som Valverde, Joaquim Rodríguez og Alberto Contador. Det er en nedgang på sju lag siden 2006.

I tillegg har flere spanske rittarrangører blitt tvunget til å si takk for seg grunnet dårlig økonomi. Tilstanden til spansk sykkelsport leser du mer om i saken under.

Les også: Triste tall for spansk sykkelsport

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere