Gå til sidens hovedinnhold

- Verdens beste langrennslandslag

Norge var helt overlegne på verdenscupstafetten.

Norges førstelag var store favoritter foran søndagens stafett på Lillehammer og de norske jentene innfridde forventningene.

Heidi Weng sprengte feltet på den første etappen og sendte Therese Johaug ut i front sammen med blant annet USA og det norske andrelaget.

- Jeg var litt nervøs på den første runden. Jeg gikk kontrollert på førsterunden og rykket til i langbakken på den siste runden, forteller Heidi Weng til NRK etter løpet.

Johaug ville revansjere lørdagens prestasjon og smalt til fra start. Jenta fra Dalsbygda så seg aldri tilbake og bygde opp en ledelse på 40 sekunder før hun sendte Kristin Størmer Steira ut på den tredje etappen.

- Det var en annen kropp som gikk på ski i dag. Jeg var mer på hugget enn i går og jeg ville ha ut det jeg var god for i dag, forteller Johaug til NRK.

Steira gikk en god og jevn etappe og sendte langrennsdronningen Marit Bjørgen ut på den siste etappen med 35,1 sekunders ledelse på Finland.

Marit Bjørgen fikk gå en ny sjarmøretappe, slik hun har blitt vant til å gjøre på sisteetappene i langrennstafetter. Bjørgen økte ledelsen på den siste etappen og i mål var det norske førstelaget over halvannet minutt før Finland, som fulgte nærmest. USA ble nummer tre, mens Norges andrelag ble nummer fire.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

- Verdens beste langrennslandslag, utbryter NRK-kommentator Jann Post da Bjørgen passerte målstreken.

Dermed ble det favorittseier på Lillehammer. Kvinnestafetten i langrenn er det sikreste gullkortet Norge har før OL, men jentene selv tar ikke lett på oppgaven. Det bekrefter Jens Arne Svartedal overfor NRK.

- Alle rundt forventer at de skal vinne lett, men jentene tar ikke lett på oppgaven, forteller NRKs langrennsekspert Svartedal.

De norske lagene
På det norske andrelaget gikk Ingvild Flugstad Østberg, Vibeke Skofterud, Astrid Uhrenholdt Jacobsen og Maiken Caspersen Falla.

På det norske tredjelaget, som ble nummer syv, gikk Celine Brun-Lie, Kari Vikhagen Gjeitnes, Marthe Kristoffersen og Martine Ek Hagen.

På det norske fjerdelaget, som ble nummer 14, gikk Kathrine Rolsted Harsem, Britt Ingunn Nydal, Tuva Toftdahl Staver og Emilie Kristoffersen.

Reklame

Nå: Gjør et kupp på alt du trenger til løpeturen

Kommentarer til denne saken