Danske Kim Andersen hadde stor suksess som sportsdirektør i Saxo Bank under Bjarne Riis’ ledelse.

Mange mente at den dyktige dansken var den beste sportsdirektøren i sykkelsporten, og blant annet Kurt Asle Arvesen har skrytt mye av sin tidligere danske sjef.

Samarbeidet med Bjarne Riis tok en brå slutt midt i 2010-sesongen.

Under Sveits rundt det året kom det for en dag at Andersen jobbet med et nytt prosjekt. Det ble naturlig nok kroken på døren for samarbeidet mellom Riis og Andersen.

Øverste sjef for leopardene
Prosjektet dansken jobbet med utviklet seg til å bli Leopard-Trek.

Men Andersen dro ikke tomhendt fra det danske laget. Med seg til Luxembourg tok han med seg flere stjerneryttere, blant dem brødrene Schleck og Fabian Cancellara.

Dansken gikk fra å være ren sportsdirektør til å bli den øverste sportslige sjefen. Han skulle få det beste ut av Andy Schleck, men nok en gang ble det mer nesten enn innetier.

Mannen med pengesekken, Flavio Becca, mistet tålmodigheten raskt, og da en mulighet til å fusjonere med Radioshack dukket opp grep finansmannen muligheten med begge hender.

Les også:- Ikke i Leopards ånd

Han mente at Johan Bruyneel var bedre egnet til å føre laget til suksess enn Kim Andersen. Dermed endte det med én sesong som øverste sjef for Andersen.

- Selvfølgelig har jeg mindre innflytelse nå, og det er ingen hemmelighet at jeg nøt fjorårssesongen. Det er klart at det ikke blir helt det samme i år, sier dansken til sporten.dk.

- Fuglsang er kapteinen i giroen
Det er Bruyneel som legger opplegget både for ryttere og sportsdirektører, noe som betyr at Andersen til og med kan gå glipp av Tour de France.

- Selvfølgelig vil jeg gjerne være med der, men det er Bruyneels avgjørelse. Det er han som er sjefen på laget, lyder beskjeden fra sportsdirektøren.

Belgiske Bruyneel var mannen som hjalp Lance Armstrong frem til hans sju legendariske Tour de France-triumfer.

Han har tidligere gått ut og åpnet for at Fränk Schleck skal kjøre Giro d’Italia før Tour de France. De planene har ikke Andersen hørt noe om.

- Det vet jeg ikke noe om, og blander jeg meg heller ikke inn i. Men det er ingen tvil om at Jakob Fuglsang er kapteinen vår i giroen.