RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
(AFP/Scanpix)

Verdens beste pokerspiller

Sist oppdatert:
Australske Joseph Hachem kan juble for 7,5 millioner dollar og VM-tittelen i poker 2005.

Den tidligere kiropraktoren floppet en straight på den avgjørende hånden, og lurte Steven Dannenmann til å satse sine siste sjetonger på et essepar. Etter 15 timer rundt finalebordet falt avgjørelsen kvart på sju om morgenen, lokal tid, i Las Vegas.

Hachem hadde en solid ledelse etter at han vant potten som førte til at Tex Barch endte på tredjeplass.

5.619 spillere startet årets Main Event i World Series of Poker. Det var rundt 50 nordmenn med. Vår bestemann var Espen Saltnes, som endte på 113. plass. Sveriges Daniel Bergsdorf nådde helt fram til finalebordet, og ble til slutt beste skandinav med en sjuendeplass. Belønningen var 1,3 millioner dollar.

Etter sju timers spill på finalebordet, stod seieren mellom Joseph Hachem, Steven Dannenmann, Andrew Black, Tex Barch og Aaron Kanter. Libanonfødte Hachem var shortstacked lenge, spilte tålmodig og ventet på sin sjanse. Han doblet seg da han gikk all in med Q7 og fikk et damepar mot Aaron Kanters nierpar. Deretter spilte han seg gradvis opp fra 14 til 20 millioner og overtok som chipleader.

Black spilte veldig bra, men fikk juling på riveren og endte på femteplass.

Kanter ble slått ut av Dannenmanns knektepar, og endte på fjerdeplass.

Så kom pengene på bordet. Pappesker fylt til randen med 100-dollarsedler ble båret inn av væpnede vakter. Totalt 7,5 millioner dollar. Tre spillere var fortsatt med i kampen om denne førstepremien; Hachem, Dannenmann og Barch.

Tex Barch gikk all in med A6, og fikk med seg både Dannenmann og Hachem. Dannenmann hadde niepar, Hachem hadde knektepar. Den 38 år gamle australierens knektepar holdt gjennom floppen, turnen og riveren - og Barch var slått ut.

VM-tittelen sikret Hachem med hånden 7c-3s. 38-åringen floppet en straight, men kunne ikke juble før Dannenmann hadde satset alt han hadde. Det gjorde han da det kom et ess på turnen. Dannenmann satt med Ad-3c, og trengte en sjuer på riveren for å splitte potten. Den kom ikke.

Kilde: www.cardplayer.com

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere