Verdens beste skispill

Noen ting er det skikkelig lett å bli best i. Slik som å lage verdens beste skispill. Men det er nå en gang dette.

27.01.05 14:41

Det er lenge siden noen har tatt vinteridretter på alvor i spillsjangeren. Skal man være riktig slem så har det ikke vært et godt vinteridrettsspill siden «Winter Games», om man ser bort fra brettkjøring.

Nå har noen ildsjeler, markedsfolk og utviklere bestemt seg for å gjøre noe med det. Resultatet er et skispill hvor du kan tråkke ned i skistøvlene til alpinistene.

Spillet simulerer enkelt nok slalåm, storslalåm, super-g og utfor. Du lager din egen skiløper, prøver å være raskest ned bakken og dermed vinne.

Det enkle er det geniale med dette spillet. Kontrollene gjøres på PC enkelt nok med noen få taster (piltastene), og på Xbox bruker du kontrollen som best mulig.

Manualen kan du hoppe over og bruke når du har blitt god nok til å få lov til å lage dine egne bakker.

Grafikk og lyd er svært godt i spillet. Du får fartsfølelse mer enn bra nok og lydene fra publikum og ski er så naturlige som man skulle ønske.

Selve spillbarheten kan være frustrerende i starten og det vil garantert ta noen timers spilling før du klarer å fullføre et helt slalåmrenn, men det er vel omtrent slik det er i virkeligheten. Det er ikke bare lett å treffe alle portene.

Det beste skispillet noensinne? Utvilsomt.

Et utrolig bra spill? Tja, hvor lenge tror du selv at du vil opprettholde interessen for de fire øvelsene. Opp til deg.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.