Gå til sidens hovedinnhold

Verdens nye pokerstjerne

Dette er den nye verdensmesteren i poker. Han er nå 47 millioner kroner rikere.

Jerry Yang sikret seg tittelen da hans åtterpar slo Tuan Lams A-Q i ruter. Floppen ga Lam en dame, men da det dukket opp en sekser på river, fikk Yang en straight.

Og 47 millioner kroner.

Aggressiv stil
- Han var den overlegent mest aggressive spilleren på finalebordet, han tok tilbakeslagene pent og sluttet aldri å angripe, sa ESPNs ekspertkommentator Phil Gordon da duellen mot Tuan Lam var over.

38 år gamle Yang slo selv ut sju av de åtte motstanderne på finalebordet, og tangerte rekorden til Jamie Gold fra i fjor.

- All ære går til min gud, min ydmyke far. Takket være ham sitter jeg her som en vinner.

Flyktning
Yang bor i USA nå, men er født og oppvokst i Taiwan. Han kom til USA fra en flyktningeleir sammen med familien.

- Kommunistene invaderte mitt land. Den dagen jeg kom hit, var den første dagen jeg var fri. Den dagen USA ringte og sa at vi kunne komme hit, var den lykkeligste i mitt liv. Dette er også en stor dag. De pengene jeg har vunnet her, kan jeg bruke til å gjøre noe godt, sa en rørt Yang.

Han lovet før finalen at han ville gi bort ti prosent av premiepengene til veldedighet. Men det spørs om han beholder jobben som sosialarbeider spesielt lenge.

- Jeg har planer om å gå på jobb igjen. I det minste for å levere min to ukers oppsigelse, lo Jerry Yang - pokerens nye verdensmester.

Ydmyk vinner
- Jeg tar en sjanse her og sier at dette er den mest ydmyke vinneren noen gang, sa Gordon mens Yang ga dealeren en god klem.

Tuan Lam fikk for øvrig 27,7 millioner kroner for andreplassen.

6.358 spillere deltok i årets hovedturnering i World Series of Poker. 621 av disse fikk pengepremie, deriblant sju nordmenn. Dag Martin Mikkelsen (21) ble beste nordmann med sin 42. plass.

Reklame

Strømsjokk: Så mye billigere er fastpris enn spot