Gå til sidens hovedinnhold

- Verdens råeste alpinist

Men søndag skal Aksel Lund Svindal safe hjem totalserien i verdenscupen.

Rollene er snudd fullstendig på hodet dagen før avgjørelsen, etter at Aksel Lund Svindal lørdag vant sin femte verdenscupseier for sesongen under slalåmrennet i Lenzerheide.

Beundringen strekker seg nå utenfor den norske alpinleiren i det internasjonale alpinsirkuset.

- Folk er veldig imponert over dette. Det er stort rundt om i hele alpinverdenen, og de bøyer seg nå i støvet for Aksel. Han er årets supermann i verdenscupen, uansett hvordan det går i morgen, sier landslagssjef Marius Arnesen til Nettavisen.

Tar det «pent»
De fleste alpininteresserte aner rekkevidden av hva Norges «enkeltmannslandslag» er i ferd med å gjøre mot alpinstorheter som Benjamin Raich (Østerrike) og Didier Cuche (Sveits).

Så stort er det å vinne verdenscupen sammenlagt, at det vil være ren dårskap å ikke kjøre med det helt nødvendige håndbrekket på under slalåmrennet søndag.

- Vi må tenke litt igjennom dette. Aksel er i kjempeform, og trenger å kjøre to greie omganger og å ende blant de 15 beste i morgen. Da spiller det ingen rolle hva de andre gjør. Det er det vi går for, røper Arnesen.

- Så det blir litt safing med andre ord?

- Man har jo totalcupen i bakhodet, men det er jo litt avhengig av hva Raich gjør i den førsteomgangen. Selv om Aksel har kjørt ut i noen slalåmrenn i år, har han vært veldig stabil i den grenen, svarer Arnesen.

Presset på Raich
Overfor TV2 Sporten er Lund Svindal selv klokkeklar på hvilket scenario som venter om under et døgn. Presset er på Benjamin Raich.

- Han må vinne i morgen, så enkelt er det, sier han til TV-kanalen.

Kjellergutten rasket både med seieren i rennet og i storslalåmcupen totalt etter triumfen i Sveits. Fra før har han allerede sikret seg seieren i superkombicupen. Plusser en på to suverene VM-gull, er det snart ikke flere godord å skrive om vår verdensener i alpint.

- Han viser for tida at han er verdens råeste alpinist. Han har vunnet i tre forskjellige disipliner på tampen av sesongen, og det han gjør i dag er intet annet enn en psykologisk maktdemonstrasjon. Sånn jeg ser det er han allerede «Man of the Year». Det spiller ingen rolle hvordan dette ender, mener Arnesen.

- Holder bakkekontakten
- Du går bare rundt og gliser om dagen?

- Ja, vi gliser litt alle sammen. Det er kjempeherlig å jobbe med en sånn fyr, men vi må også holde bakkekontakten, slik Aksel er så god på.

Selv om han er en mester på å holde på en positiv og utadvent maske, innrømmer Lund Svindal at det var store følelser i sving under premieutdelingen i den sveitsiske fjelluften.

- Jeg var litt rørt i dag, faktisk. Jeg må innrømme det, sier han til TV 2.

Søndag kan han slippe følelsene løs – uansett utfall.

Reklame

Ny Pyton-bok: Dette er Tommy Sydsæters favoritthistorier med Rhesus Minus