Verdens råeste klager på formen

Foto: REUTERS/SCANPIX

Usain Bolt med umenneskelig prestasjon.

17.08.09 08:23

9,58 sekunder!

Merk deg tiden. Det er den nye verdensrekorden på 100 meter for menn. Og mannen som nok en gang kan skrive seg inn i historiebøkene er Usain Bolt.

– Jeg sa at hva som helst kunne skje, og det gjorde det. Jeg er veldig fornøyd med meg selv, men jeg har planer om å løpe enda fortere i framtiden. Jeg er i ganske god form, men jeg er ikke i like bra form som i Beijing, sa supersprinteren fra Jamaica etter løpet.

Verdens tre raskeste menn gjennom tidene – Usain Bolt, Asafa Powell og Tyson Gay – stod på startstreken for å gjøre opp om hvem som er aller best i Berlin søndag kveld.

Men det var egentlig aldri noen tvil.

Jamaicas første sprintgull
Siden 1983 har VM i friidrett blitt arrangert elleve ganger før årets mesterskap i Berlin. Aldri har en jamaicaner tronet øverst på sprintpallen. Men det var før Usain Bolts tid. For etter at Bolt stormet inn i friidrettshjertene under Beijing-OL, var det de færreste som trodde Tyson Gay, som har tronet øverst på årsbestelistene hele sesongen, var en reell trussel mot VM-gullet annet enn på papiret.

Og «lightning» Bolt – under OL i fjor kritisert for arroganse og manglende respekt for konkurrentene – gjorde som han ville i Berlin også.

Og ikke bare vant han, han knuste verdensrekorden med elleve hundredeler.

Før VM-finalen lød den på 9,69 sekunder. Den rekorden satte Bolt for nøyaktig ett år siden i Beijing. Nå er den 9,58 sekunder. For Bolt løp for en gangs skyld helt inn. Og da går det fort.

Historisk fort!

- En fantastisk følelse
- Det er fantastisk tid, en fantastisk følelse. Jeg følte meg bra og visste jeg kunne klare det. Stemningen var utrolig. Jeg visste det ikke ville bli et enkelt løp, men jeg fikk en perfekt start og tok det derfra, konstaterte Bolt.

Den taktikken fungerte greit.

Og om noen skulle ha glemt det, Bolt er egentlig 200-spesialist. Torsdag går finalen på 200 meter.

- Det blir ingen festing på meg enda. Jeg skal slappe av og få nok hvile før 200-meteren.

Verdens nest raskeste i skyggen
At Tyson Gay ble verdens nest raskeste mann gjennom tidene med 9,71, havner fullstendig i skyggen av Bolts prestasjon. Uten at han deppet av den grunn.

- Jeg føler meg bra og det var en fantastisk tid. Men i dag var det ikke nok. Men jeg kan løpe fortere, sa Gay til NRK etter løpet.

Asafa Powell sørget for mer jamaicansk glede da han sikret tredjeplassen med 9,84.

- Jeg er stolt av tredjeplassen, sa mannen som tidligere har slitt med å prestere ved store anledninger.

Se fullstendige resultater fra 100m-finalen her (ekstern lenke)

Sjekk siste sportsnytt her!

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.