RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Verdens raskeste klar for Bislett Games

Foto: Ap/Scanpix
Sist oppdatert:
Usain Bolt skal løpe hundremeter på Bislett kun uker før OL.

Usain Bolt kommer til Oslo og Bislett Games torsdag 7. juni.

Verdens raskeste mann stiller fra start på hundremeteren på Bislett kun seks uker før OL i London, skriver arrangøren i pressemelding.

- Jeg gleder meg til å komme tilbake til Oslo og Bislett Games til sommeren og løpe 100 meter. Jeg har så mange gode minner fra denne flotte byen med det fantastiske stadionet, sier Bolt

- 200-meteren min i fjor på 19,87 var jeg skikkelig fornøyd med. Det viste seg at dette løpet var den nest raskeste 200-meteren jeg løp i fjorårssesongen, forteller sprinteren.

Bolt sier at hundremeteren på Bislett blir en svært viktig del av forberedelsene til OL.

- Dette er et urolig viktig år for meg siden det er OL-år og jeg har som mål å forsvare de tre gullmedaljene fra Beijing. 100-meteren på Bislett 7. juni er et viktig skritt på veien mot det målet, sier Bolt.

- Forberedelsene mine har gått bra denne høsten. Jeg er skadefri, jobber hardt og alt går etter planen. Jeg håper å komme til Bislett godt forberedt og klar til å gjøre et topp løp, forteller mannen fra Jamaica.

Jobben med å skaffe Bolt en verdig motstander er allerede i gang, ifølge arrangøren.

- Vi tar sikte på å signere en av de andre store sprinterne slik at vi kan få en superduell på 100 meter på Bislett, forteller en opprømt stevnegeneral Steinar Hoen.

- Det blir enten Tyson Gay, Yohan Blake eller Asafa Powell. Vi er kommet langt i forhandlinger med to av dem, men vi vet ennå hvem av de tre som blir Bolts motstander, sier Hoen til NTB.

Hoen er strålende fornøyd med å få sjansen til å se Bolt på Bislett igjen.

- Usain Bolt ga oss utrolig mye oppmerksomhet rundt stevnet i fjor da han løp 200 meter. Vi er sikre på at han også i år vil bidra til den fantastiske Bislett-stemningen, forteller Hoen.

- Han er en person med en X-faktor helt utenom det vanlige, og de dagene vi hadde ham i Oslo i fjor var magiske, en positiv superstjerne helt uten stjernenykker, sier Hoen.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere