Gå til sidens hovedinnhold

- Verdens stolteste mann

En jublende John Arne Riise takket datteren og fansen etter onsdagens utrolige triumf i Champions League.

AC MILAN - LIVERPOOL 3-3 (2-3 på straffer): - Dattera mi var ikke her. Dette er hennes medalje, sa en jublende John Arne Riise til TV3 umiddelbart etter å ha mottatt det gjeveste trofeet i europeisk klubbfotball.

Liverpool leverte tidenes snuoperasjon fra 0-3 til 3-3, og vant en historisk seier på straffesparkkonkurranse.

TV 2 Nettavisen fulgte kampen direkte.

- Dette må ha vært "meant to be", sier Riise om den tilsynelatende umulige snuoperasjonen. Han innrømmer at han ikke var sterk i troen på seier i garderoben før andre omgang.

- Nei, jeg var ikke sterk i trua. Men vi bestemte oss for å gå utpå der og være stolte. Og akkurat nå er jeg verdens stolteste mann, sier Riise.

Målgivende og straffemiss
Selv kom Riise i fokus ved flere anledninger. Først da han la innlegget som kaptein Steven Gerrard headet i mål til 1-3 og nytt Liverpool-håp.

Så da han som tredje Liverpool-spiller fikk sjansen fra krittmerket i straffesparkkonkurransen. Riise misset, og ga Milan en sjanse til å komme tilbake. Men superstjernen Andrei Sjevtsjenko hadde ikke mer is i magen enn Riise, og dermed kunne Liverpool slippe jubelen løs.

- Nå er straffemissen glemt, sier John Arne Riise, som spilte andreomgangen med strekk både her og der.

Strekk i rumpa
- Jeg slet med strekk både i lysken og på baksida av rumpa. Men jeg nektet å gi meg, sier hardhausen fra Aalesund, som ble den tredje norske seierherren i en Champions League-finale. De to første var Ole Gunnar Solskjær og Ronny Johnsen for Manchester United i 1999. Henning Berg ble mester samme år, men uten å komme på banen i finalen.

Nå skal John Arne Riise feire i tre dager før han flytter fokus fremover med den viktige EM-kvalifiseringskampen for Norge mot Italia på Ullevaal 4. juni.

Skal knuse Italia
- Det blir kanskje ingen optimal oppladning, men i dag skal jeg feste. Og så gleder jeg meg til å knuse Italia.

Trofeet var den første Liverpool-triumfen i den gjeveste av europacupene siden 1984.

Reklame

Slik gjør du bålpannen om til en pizzaovn

Kommentarer til denne saken