Gå til sidens hovedinnhold

Verdenscupen i Kollen reddet

Fløy inn 100 tonn snø med helikopter.

(iOslo.no): Til helgen arrangeres ved verdenscup i langrenn i Kollen. Med manko på snø i løypene måtte ekstraordinære tiltak til for å redde skirennet. De tre siste ukene har rundt 60 personer stått på natt og dag for å få nok snø i Kollen. Torsdag fløy mannskapene 100 tonn snø fra Frognerseteren for å redde skirennet.

- Det er klart det er et sirkus vi driver med, så vi må jo stå på. Nå har ikke jeg talt nøyaktig hvor mange som har bidratt de siste ukene, men det er rundt 60 personer. Da regner vi med alle som produserer snø, preparerer løypene og dem som frakter snøen. Alle mann bidrar, sier Klaus Kromann til iOslo.no. Han er Teknisk sjef i Skiforeningen.

For å være sikker på å få nok snø gikk man altså til det skritt å fly inn snø med helikopter torsdag. En nødvendighet for å redde rennet.

- Vi hadde ikke all verden med snø, men nå er det nok til å arrangere et verdenscuprenn. Torsdag hadde vi en dags stunt da vi fløy inn 100 tonn snø med helikopter. I tillegg er det fraktet mengder med snø fra vårt deponi i Sørkedalen, forteller Kromann.

Totalt bruker Skiforeningen drøyt én million kroner årlig på snøproduksjon, mens Oslo kommune står for utgiftene med preparering av løype og hoppbakken. Den totalt utgiften på å få i stand Holmenkollen-rennet er på rundt to millioner kroner.

Les flere saker på iOslo.no.

Reklame

Kurs i dag: Disse boblene og vinene passer perfekt til 17. mai