Gå til sidens hovedinnhold

Verdenscupen på Lillehammer utsettes

Det blir ingen verdenscup på Lillehammer i desember.

Norges Skiforbund bekrefter at de må utsette de planlagte verdenscuprennene i langrenn, hopp og kombinert.

Verdenscuphelgen skulle etter planen ha blitt arrangert 4. til 6. desember, men Norges Skiforbund har i et ekstraordinært møte torsdag besluttet å be Det internasjonale skiforbundet (FIS) om at de planlagte konkurransene utsettes til senere i sesongen.

Det opplyser Norges Skiforbund i en pressemelding torsdag ettermiddag.

Skipresident Erik Røste sier at Norges Skiforbund ikke mener det er riktig å arrangere verdenscup på Lillehammer i den vanskelige tiden man nå er inne i med mye usikkerhet knyttet til pandemien.

- Risikoen ble for høy

Det til tross for at forbundet i flere uker har forsøkt å få godkjent en smittevernprotokoll av norske myndigheter for å kunne arrangere rennene.

- Det er utarbeidet en grundig smittevernprotokoll og det er blitt gjort en fantastisk jobb av arrangøren, men likevel så mener vi at risikoen ble for høy. Derfor valgte Skistyret å heller se om vi kan sette opp arrangementet senere i vinter. Så får vi krysse fingrene for at situasjonen er annerledes da, sier Røste til Nettavisen.

Skipresidenten er foreløpig usikker på når de eventuelt kan få arrangere verdenscuprennene på Lillehammer senere i vinter.

- Det er for tidlig å si. Det blir en diskusjon vi håper vi kan få landet om ikke for lang tid, men det vil skje i samråd og dialog med FIS, sier Røste.

Sesongåpning på Beitostølen

Selv om verdenscuprennene på Lillehammer nå er utsatt, vil sesongåpningen i langrenn på Beitostølen foreløpig gå som planlagt 20. - 22. november.

Skipresidenten forklarer at de er spesielt godt forberedt nettopp som følge av smittevernprotokollen som har blitt lagd.

Han mener problemet med Lillehammer-rennene var at det ville føre til at en rekke utøvere kom til Norge fra utlandet.

- Det her handler om innreise til Norge. Det er den diskusjonen vi også har hatt med myndighetene. Hvor lurt er det å ta imot mange som kommer fra utlandet? Det er det som har vært vurderingen, forklarer Røste.

FIS ser på alternativ løsning

Med Lillehammer ute av kalenderen jobber FIS nå med å finne et alternativt konkurransested.

Som Nettavisen kunne melde onsdag, så er Det internasjonale skiforbundet allerede i gang med å se om Finland kan ta over rennene.

27. - 29. november arrangeres det verdenscuphelg i de nordiske grener i finske Ruka.

Et alternativ kan derfor være å blir værende i Ruka til den påfølgende helgen. Det forteller renndirektør for langrenn i FIS, Pierre Mignerey, til Nettavisen.

- Vi er undersøker mulighetene for det, sier Mignerey.

Han forteller at er åpne for at rennene kan bli arrangert i midtuken, men foreløpig er ingenting spikret. De vil bruke tiden fremover på å se om det kan finne en løsning.

Mignerey sier samtidig at han har forståelse for at det ikke lot seg gjennomføre på Lillehammer. Han påpeker at han selv kommer fra Frankrike hvor det for øyeblikket er svært høye smittetall.

- Personlig forstår jeg at man prøver å gjøre det man kan for å holde kontroll på smitten, sier Mignerey.

Sandro Pertile, renndirektøren for hopp, har foreløpig ikke svart på Nettavisens henvendelse torsdag.

Kommentarer til denne saken