RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Foto: Håkon Mosvold Larsen/Scanpix

Verdenscuptriumf for Horgmo

Sist oppdatert:
Det uten å kjøre finalen ...

Torstein Horgmo (25) sto igjen som vinner i slopestyle under verdenscupen på snowboard torsdag. Finalen ble avlyst på grunn av svært vanskelige værforhold.

Dermed ble semifinaleresultatene fra sveitsiske Laax stående igjen som tellende, med trønderen Horgmo på toppen. Ståle Sandbech og Aleksander Østreng endte på henholdsvis femte- og åttendeplass.

– Det var gøy å vinne, spesielt gøy å kjøre pudder på finaledagen. Det var bra forhold i semifinalen, og vi kjørte en morsom «course» hvor alle de beste var med, sa Horgmo.

25-åringen fullførte to teknisk krevende run, med triksene switch backside 900, frontside dobbelcork 1080 og backside dobbelcork på de tre hoppene. Det ga 91,5 poeng totalt og en klar førsteplass. Canadierne Mark McMorris og Sebastien Toutant kapret de to nederste trinnene på pallen.

På grunn av store mengder snø og vind kunne ikke arrangøren gjennomføre finalen som planlagt. Resultatene fra semifinalen ble derfor gjeldende som finaleresultat, og de fleste bruke «finaledagen» til å kjøre i puddersnø etter det store snøfallet.

– Det var det eneste riktige å gjøre når forholdene var som de var i dag. Det føltes litt som en dobbeltseier når man både vinner og kjører pudder på finaledagen, konstaterte Torstein Horgmo. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere