Gå til sidens hovedinnhold

Verdensenere med fløyta

Eliteserielag i innebandy er det dårlig med i området, men med Rune Ali Zouhar og Kim Jørstad er det i alle fall ikke noe i veien med nivået på dommerne.

Oslo: Røa-karene, som dømmer for Bygdø Monolitten, har etablert seg som et av verdens aller beste dommerpar i innebandy. Nylig dømte dommerduoen europacupfinalen for herrer for andre året på rad. Det var nok et bevis på at Rune Ali (38) og Kim (33) ikke er smågutter i dommerverdenen.

Det har egentlig gått jevnt oppover den siste tiden, med en ekstra god stigning de siste to årene. Nå blir det neste målet å dømme en VM-finale, sier toppdommerne.


Europacupfinaler

Begge startet sine karrierer innen innebandy som spillere, riktignok på to forskjellige nivåer. Kim kan skilte med flere kamper i eliteserien, mens Rune Ali kun har spilt 2. divisjonskamper. Med fløyta er imidlertid begge to helt på topp.

I 98/99-sesongen begynte vi å dømme sammen. Begge hadde da dømt i eliteserien med en annen makker tidligere. Det gikk veldig fort da vi først begynte å dømme sammen, og allerede i 1999 fikk vi vår internasjonale debut.

Europacupfinalene for herrer har naturlig nok vært duoens største høydepunkter til nå i karrieren.

Det er store kamper. Da er det i overkant av et par tusen på tribunene også, forteller Kim.


Mange priser

Likevel er det fortsatt stor kontrast på en europacupfinale og en VM-finale. I Globen i Stockholm under forrige VM, var det hele 12.000 tilskuere på tribunene.

Vi har vært med på fem VM-turneringer. Neste år har vi mål om å få dømme finalen, og det bør vi ha en fair sjanse til, mener Røa-karene.

Her hjemme nyter i alle fall duoen stor respekt. Hele fire ganger har Rune Ali og Kim mottatt prisen som årets dommerpar.


Travle dager

Å være god dommer medfører selvfølgelig også et tett program. For Kim som har både datter og kone i Danmark, blir hverdagen ekstra stressende.

Likevel går det ganske greit. Normalt har vi annenhver helg fri, forteller Røa-karen som nå er bosatt i Hovseter-området.

Dommerne erkjenner at det noen ganger kommer noen kommentarer rettet mot innsatsen deres, men Rune Ali understreker at det finnes verre idretter å være dommer i enn innebandy.

Ja, den er nok ikke noe verre enn andre. Og hadde det ikke vært noe moro, så hadde vi heller ikke holdt på. I tillegg ser vi hele tiden framgang med det vi driver med, og da er det gøy å holde på, sier 38-åringen.

Reklame

Nå kan du teste HBO Nordic, Viaplay og Paramount+ gratis