Gå til sidens hovedinnhold

- Verdenseneren forlater Kristoff

Manageren skal ha fått beskjed om å finne nytt lag.

Det er spanske El País som skriver dette, tirsdag.

Joaquim Rodriguez skal ha tatt kontakt med manager Angel Edo og bedt ham «iverksette tiltakene som frigjør ham fra kontrakten med Katjusja og signere med et nytt lag».

Avisen skriver også at avtalen allerede skal være klar og skal vare over tre år, men at lagnavnet ikke blir offentliggjort ennå.

2012-sesongens sterkeste rytter
Dette medfører selvsagt spekulasjoner om hvilke lag som trenger en rytter av spanjolens kaliber.

Herunder kan det være greit å minne om at rytteren vant Flèche Wallonne og Giro di Lombardia denne sesongen, ble nummer to i Giro d’Italia og nummer tre i Vuelta a España.

I sum var resultatene hans gode nok til at han vant verdensrankingen til det internasjonale sykkelforbundet (UCI).

Hvem har plass til eneren?
Så hvor går han?

La Gazzetta dello Sport var tidlig ute og meldte at overgangen til Argos Shimano allerede er klar. Dette har laget avkreftet. Det som taler mot er at nederlenderne kun har to ledige plasser igjen, og ikke har et opplegg fra før som tiltaler en sammenlagtrytter.

Rent økonomisk vil BMC Racing eller Team Sky være gode kandidater, men også her er konkurransen hard. Britene vil også ha plassproblemer i en allerede velfylt stall.

Bloggeren The Inner Ring peker på at Movistar kun har 25 ryttere i stallen for 2013-sesongen. Om de har penger nok til å friste Rodriguez og hans entourage er en helt annen sak.

Det eneste som virker sikkert er at 33-åringen forlater Katjusja etter at de mistet statusen sin som World Tour-lag. Den avgjørelsen blir for øvrig anket inn til voldgiftsretten, men det virker ikke som «Purito» Rodriguez henger rundt for å vente på den avgjørelsen.

Kommentarer til denne saken