RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Verdenseneren sjanseløs igjen

Sist oppdatert:
Verdensener Roger Federer ble søndag igjen slått av Rafael Nadal.

Spanske Nadal slo verdenseneren 6-4, 6-4 i finalen av Masters-turneringen i Monte Carlo, men seieren var ikke overraskende. Turneringen spilles på Nadals favorittdekke - grus - og søndag vant spanieren sin 67. strake kamp på det underlaget.

Her kan du se finalen i opptak.

Fem ganger har de to møttes på grus. Federer har aldri vunnet. Totalt leder Nadal 7-3 i innbyrdes kamper mot sveitseren.

Søndagens seier betyr at Nadal er den andre i historien som vinner i Monte Carlo tre ganger på rad. Han vant nemlig også turneringen i 2005 og 2006. Den eneste tidligere som har vunnet turneringen tre år på rad, er den rumenske legenden, Ilie Nastase, som klarte bragden i 1971-73.

Federer yppet seg imidlertid tidlig i kampen. Han hadde tre sjanser til å bryte Nadals serve tidlig i kampen, men i stedet ble det Nadal som brøt Federer i kampens niende game. Etterpå så han seg aldri tilbake.

Han brøt Federer i andre game i andre sett, og avgjorde til seier på sin tredje matchball. Han var aldri truet etter det første breaket i første settet.

Seieren, og måten han spilte ut konkurrentene på, gjør Nadal til storfavoritt foran årets French Open som spilles i mai.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere