Gå til sidens hovedinnhold

Verdensklasse av Steinar Ege

Steinar Ege er tilbake og da knuste Norge Danmark.

(DANMARK-NORGE 23-31) Norge hadde taket på Danmark fra starten av kampen og lot danskene aldri komme inn i kampen igjen. Og den store spilleren var Steinar Ege som hadde en enorm redningsprosent. Da han hadde sluppet inn 12 mål hadde han samtidig hatt 17 redninger!

Skadeplaget
Etter at han hadde et fantastisk mesterskap med Norge i VM i 2005 da Norge ble nummer 7, har han vært litt borte i de to siste mesterskapene. Da har også Norges resultater sviktet. Ege har også kranglet med ryggen, men nå ser han ut til å ha funnet storformen før EM på hjemmebane om knappe to uker. Firenasjoners turneringen i Danmark er en del av oppkjøringen til mesterskapet og det var ventet at Norge skulle få tøff motstand fra Danmark. Men Norge kjørte på fra start i begge omgangene og dette skaffet et forsprang bronsemedaljevinneren fra forrige VM aldri hadde en sjans til å hente. I første omgang scoret for øvrig sju mål for Norge.

Revansj
Dette var en herlig revansj etter at Danmark sendte Norge til tapersluttspillet i VM sist.

Også Kristian Kjelling fikk prøve seg mot danskene. Et spesialopplegg hvor han får ekstra mye spilletid i oppkjøringen skal føre til at også han kommer i storform til EM starter. Nå ser det ut til at Norge mønstrer det sterkeste mannskapet siden Tunisia-VM i 2005.

I morgen møter Norge Island før VM-finalisten Polen venter på søndag.

Les flere håndballsaker her

Vil du ha sportsnyheter på mobilen din? Send SPORT til 1984. Tjenesten koster to kroner per melding.

Reklame

Strømsjokk: Så mye billigere er fastpris enn spot