Firedagers Dunkerque er et ritt som er satt i skyggen av Giro d’Italia, forståelig nok.

De som allikevel har holdt et øye med det franske rittet mens oppladningen til giroen har pågått, har nok merket seg et par nye navn.

Norgesvenn med suksess
Først var det Marcel Kittel som stakk av gårde med seieren på de tre første etappene, alle endte i massespurt. Tyskeren, som vant en etappe og ble nummer tre sammenlagt i Festningsrittet i fjor høst, fikk med det et slags gjennombrudd.

På lørdagens etappe ble seiersrekken dog brutt, da Thomas Voeckler knuste resten av feltet på rittets mest kuperte etappe. Han vant foran Laurent Pichon og Zdenek Stybar.

Sistnevnte bruker det franske rittet (som ironisk nok ikke går over fem dager, ikke fire) til å debutere som landeveissyklist. Tsjekkeren er verdensmester i cyclocross, ble etter mye om og men klar for det belgiske storlaget Quick Step tidligere i år.

Les også:Klar for Quick Step

- Hadde ikke trodd det skulle gå så bra
Selv om konkurransen i Dunkerque kanskje ikke er den skarpeste han kunne møtt, er en så god debut uansett sjokkerende.

- Det var et vanskelig løp, og jeg hadde ikke trodd at det skulle ende så godt som med en tredjeplass. Laget kjørte veldig bra, fortalte han etter målgang, ifølge velonation.

Med bare en etappe igjen i rittet er sannsynligheten for at han beholder tredjeplassen i sammendraget stor.

- Nå er jeg litt sliten, men jeg skal prøve å få litt hvile og holde fokus, slik at min første erfaring med landeveien blir best mulig.

Stybar er for øvrig ikke den eneste cyclocross-rytteren som har taklet overgangen fra gjørme til landeveien på en fin måte. Det nederlandske klassikertalentet Lars Boom har gjort det samme, men han har i langt større grad en Stybar drevet med landevei og cyclocross parallelt.