Verdensmester Magnussen ikke til svømme-VM

SKADET: Australske James Magnussen.

SKADET: Australske James Magnussen. Foto: Peter Parks (Afp)

En skulderkade ødelegger for australieren.

Australieren James Magnussen, som har vunnet VM-gull i svømming to ganger, kommer ikke til å forsvare tittelen på 100 meter fri i år.

En skulderskade, som må opereres for å bli leget, gjør at han ikke kommer til å stille i VM i russiske Kazan. 24-åringen har vært gjennom en rekke tester etter at han ble skadd. Det viser seg at styrken i skulderen er redusert med inntil 70 prosent som følge av skaden.

Dermed hadde ikke «The Missile» som han blir kalt, noen annen mulighet enn å kaste inn håndkleet og melde avbud til VM.

- Det er dessverre slik at jeg ikke har andre alternativer enn å gjennomgå en operasjon, dersom jeg skal bli 100 prosent klar til OL i Rio neste år, sier Magnussen i en uttalelse.

Han forteller også at han ikke vil vente lenge med å gjennomgå operasjonen. Trolig kommer skulderen til å bli operert i begynnelsen av juni.

- Etter at jeg er operert kommer jeg til å ofre meg fullt og helt om å bli så bra som mulig til OL neste år. Alt jeg gjør kommer til å ha OL i Rio som mål, sier han

- Målet er å bli helt bra i skulderen og komme tilbake på det nivået jeg var før jeg ble skadd, legger han til.

Sjeftrener Jacco Verhaeren i det australske svømmeforbundet kommer nå til å ta ut en erstatter for Magnussen til 50 og 100 meter fri i VM i Russland senere i år. Mesterskapet i Kazan går fra 24. juli til 9. august. (©NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.