Med et monsterstøt sikret Philippe Gilbert seg regnbuetrøyen, rett foran nesen på vår egen Edvald Boasson Hagen på søndag.

Etter en tøff sesong var det ingen tvil om at VM-triumfen fjernet noen kilo med press fra skuldrene til belgieren.

Og med denne seieren er selvtilliten tilbake hos fjorårets store syklist. Nå gjør BMC-rytteren om på planene for resten av sesongen. Istedenfor å sykle Giro del Piemonte på torsdag, blir hans første opptreden i den mest prestisjetunge trøyen i sykkelsporten i lørdagens Lombaridet rundt.

Gode minner
Rittet er årets siste klassiker, og verdensmesteren legger ikke listen spesielt lavt.

- Gilbert er motivert for å vinne Lombardiet rundt, sitt første ritt som verdensmester. Han festet ikke for lenge etter VM-seieren, formen er god og løypen passer han bra, sier sportsdirektør i BMC, Rik Verbrugghe, til sporza.be.

I fjor ble Gilbert nummer åtte i rittet, etter å ha vært storfavoritt. De to tidligere årene vant han rittet.

Skulle han klare å vinne rittet blir han den første til å gå rett fra VM-triumf til seier i det italienske monumentet siden Paolo Bettini gjorde det i 2006. Det var også sist gang en verdensmester klart å følge opp VM-triumfen med en ny seier i inneværende sesong.

- En katastrofe
Det vil garantert bli prikken over i-en på en sesong som til syvende og sist ikke blir en total fiasko.

- Starten av sesongen var en katastrofe, men laget har hele tiden stått bak han og motivert han. I vueltaen så vi den gamle Gilbert, sier Vergrugghen.

Selv om det har vært mye motgang for Gilbert i år er sportsdirektøren sikker på at belgieren ikke blir rammet av regnbuetrøyens forbannelse når han tar fatt på 2013-sesongen.

- Alle store mestere har en dårlig sesong. Jeg er sikker på at dette var det året for Philippe, så neste år er han nok tilbake på toppen.

Men først skal året avrundes med Lombardiet rundt. Philippe Gilbert er selvsagt storfavoritt igjen.