RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Verdensmester og lanterne rouge

KUN TIL BRUK PÅ PROCYCLING.NO
KUN TIL BRUK PÅ PROCYCLING.NO Foto: Tim De Waele (©TDWSport.com)
Sist oppdatert:
Les om Adriano Maloris første år som profesjonell syklist i Lampre-Farnese Vini.

Italienske Adriano Malori har lenge vært kjent som et stort talent på temposykkelen. I år har 22-åringen gjennomført sin første sesong som profesjonell sykkelrytter med Lampre-Farnese Vini-laget.

Unge Maloris sykkelkarriere startet ikke som alle andres. Mens mange har ivrige foreldre i ryggen som unge, var det den lokale grønnsakshandleren som fikk Malori til å begynne med sykling.

- En mann som selger grønnsaker i byen jeg kommer fra satt sammen et lag for yngre ryttere. Han er en venn av foreldrene mine, så han spurte om jeg var interessert. Jeg ga det et forsøk, og nå er jeg her! Forteller Malori til velonation.com.

Tempospesialisten kjørte sitt første løp som syvåring, og begynte å satse spesifikt på tempoløp allerede da han var femten år gammel.

- For meg var det bare en vits, men så vant jeg en tempo og bestemte meg for å fokusere på å bli en temporytter. Da jeg ble verdensmester på tempo i Varese var den vakreste dagen i livet mitt, sier han.

2 sekunder foran Edvald
Malori kjørte sin første VM-tempo i Stuttgart i 2007. Da endte han på femteplass, to sekunder foran vår egen Edvald Boasson Hagen.

Pallen ble utgjort av den ikke ukjente trioen Lars Boom, Mikhail Ignatiev og Jerome Coppel. Boom var 1.12 foran Malori. Neste år skulle det være hans tur.

På hjemmebane i Varese vant Italieneren nesten minuttet foran tyske Patrick Gretsch. I Mendrisio i fjor ble det nok en femteplass på Malori, det var nok til at Lampre ville tegne kontrakt.

Lanterne Rouge
Lampre har ikke kjørt Malori gjennom noe lett program i hans første år som profesjonell. Unggutten er blitt kastet rett ut i løp som Tour de Romandie, Dauphine Libere og selveste Tour de France.

- Ingen kan si at det bare er et ritt, det er en helt utrolig begivenhet for alle nasjoner og ryttere som er involvert, sier Adriano Malori om verdens største sykkelritt.

Malori var i Lampre-troppen for å hjelpe Alessandro Petacchi, han innrømmer at han var ukomfortabel med krigen som finner sted de siste kilometerne på de flate etappene hvor sprinterne skal kjempe om seieren.

- Jeg foretrekker å jobbe på starten av etappen. Du må jobbe i mange kilometer, men risikoen er minimal. Hvis du må jobbe de tre til fire siste kilometerne er det krig. Det er utrolig. Spinterne vil være fremst, sammenlagtkanonene vil være fremst, alle vil være fremst, og det er ikke plass til 200 ryttere helt fremst, så det blir en krig.

Selv om han ikke likte å kampen som foregår de siste kilometerne, husker Malori tilbake til rittet med glede.

- Det jeg husker best er den siste etappen til Paris, da Alessandro (Petacchi, vår anm.) vant den grønne trøya. Det var et vakkert øyeblikk for hele laget.

Italiener ble nummer 170 i sammendraget. Det sikret han Lanterne Rouge-tittelen, nesten fire og en halv time bak Alberto Contador.

- Min største drøm er Tour de France
Malori vant ingen ritt i sin debutsesong. Han var ekstremt nærme i Bayern Rundfahrt, hvor han ble nummer to på tempoen og i sammendraget, men til slutt endte han tolv sekunder bak Maxime Monfort. Den lovende gutten fra Parma har mange drømmer, en av dem er Tour de France.

- Min største drøm er å vinne Tour de France, men det er umulig. Jeg er ikke den type rytter som kan vinne et slikt løp, så det vil forbli en drøm.

Malori forteller at han også drømmer om det italienske tempomesterskapet, etter å ha blitt nummer tre i år må det sies å være en meget realistisk målsetning.

- Jeg har et år igjen hos Lampre, så jeg håper å gjøre det som er nødvendig for å forbli på det høyeste nivået. Det vil bare fremtiden vise.

Les flere sykkelnyheter på procycling.no!
Følg oss på Facebook og Twitter!

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere