VIKERSUND (Nettavisen): Slovenia var i en helt egen klasse under lagkonkurransen i VM i skiflyging i Vikersund, og vant med over 120 poeng ned til Tyskland.

For Norge med Johann André Forfang, Daniel-André Tande, Halvor Egner Granerud og Lindvik ble det en lang kamp om medalje.

Til slutt var det et godt hopp av den regjerende norske verdensmesteren som sikret norsk bronse.

Lindvik leverte varene, og landet på 228 meter i den avgjørende omgangen. Norge endte kun 6,9 poeng foran Østerrike.

- Jeg føler at sistehoppet var hakket bedre enn det i førsteomgang og det var morsomt at det bar oss opp på tredjeplassen, sier Lindvik til Nettavisen.

Han gleder seg over en stor helg.

- En sinnssyk helg faktisk, et sinnssykt skiflygings-VM. Det har vært over all forventing og jeg er veldig fornøyd, forteller den norske VM-kongen.

NRK-ekspert Johan Remen Evensen lot seg imponere av Lindvik igjen søndag.

- Han har levert varene gjennom samtlige konkurranser i Vikersund, og han gjør det igjen. Helt utrolig, kommenterte Evensen etter Lindviks hopp som holdt til bronse.

Les også: Rystet en hel ski-verden. Nå vekker bildene fra Vikersund oppsikt

Granerud leverte som reserve

En annen som hadde grunn til å være fornøyd var Granerud.

Asker-hopperen ble egentlig vraket til VM-konkurransene, men fikk søndag sjansen på det norske laget i Robert Johanssons skadefravær. Asker-hopperen leverte to gode hopp på 219 og 222 meter som også ble helt avgjørende for at Norge tok medalje.

- Se på smilet til Granerud. Det er sjelden man ser han sånn her. Det der var deilig. Nå har han fått den bekreftelsen han trenger, sa Christian Nilsen etter Graneruds første hopp.

25-åringen var selv en glad mann etter at bronsemedaljen var sikret i Vikersund.

- Det føles veldig godt. Det var en litt rar dag, men veldig gøy å få bidratt såpass til at det ble en medalje. Jeg er glad jeg ikke bare fikk en passasjer-medalje, men at jeg har bidratt og slått Østerrike og Tyskland i puljen min. Jeg er godt fornøyd, sier Granerud til Nettavisen.

Les også: Tande gikk til psykolog etter ulykken i Planica. Tilbakemeldingen var klar

Forfang og Tande jublet

Verken Forfang eller Tande maktet å være blant de aller beste i deres pulje, men var strålende fornøyd med at det likevel endte med medalje.

- Det var nervepirrende. Det endte på en veldig god måte for oss. Vi mistenkte da vi hadde Marius igjen på slutten at det fort kunne gå. Det ble en lang andreomgang, i hvert fall for meg som hoppet først, å stå her nede og skulle se de kjempe. Det var brutalt, men utrolig gøy, sier Forfang til Nettavisen.

Tromsøværingen opplever er glad for medalje, men antyder også at det norske laget har mer å gå på.

- Det er deilig å kunne ta medalje på en dag hvor vi ikke leverer maks, men jeg synes alle hever seg litt i andreomgangen, sier Forfang.

Les også: Mens stjernene slet på banen, kom Chelsea-toppen med ny sjokkmelding

Lettet og fornøyd var også lagkamerat Tande.

- Det har gått over all forventing og jeg kunne egentlig ikke ha vært mer fornøyd. Det å få lov til å være med på å ta nok en medalje i lagkonkurransen i skiflygings-VM er stort, sier Tande til Nettavisen.

Les også: Måper etter Lindviks VM-triumf: - Usikker på om jeg har sett noe lignende

Slovensk dominans

Det norske laget var kun 23,9 poeng bak Tyskland på 2. plass, mens gullvinner Slovenia var fullstendig i en egen klasse.

Domen Prevc, Peter Prevc, Timi Zajc og Anze Lanisek har alle vist god hopping gjennom hele langhelgen i Vikersund.

Den positive hoppingen fortsatte også i søndagens lagkonkurranse som endte med gull.

Lanisek stod for konkurransen lengste hopp som kom i førsteomgang på 234 meter.

VM i Vikersund er nå over. Hoppsesongen avsluttes nå med skiflyging i Oberstdorf og Planica.