Verdensmesteren dropper Lombardiet

Mark Cavendish i Giro del Piemonte

Mark Cavendish i Giro del Piemonte Foto: (Sirotti)

Mark Cavendish har syklet sitt siste ritt i HTC.

Til tross for at rittet på ingen måte er skreddersydd for Mark Cavendish skulle han etter planen avslutte sin HTC-karriere under lørdagens Lombardiet rundt.

Men etter å ha tenkt seg om to ganger kom den regjerende verdensmesteren frem til at det ikke var noe vits i å starte rittet kun for å bryte lenge før han kunne se målstreken.

- Vi bestemte oss etter Piemonte. Tanken var å starte Lombardiet rundt. Selvsagt er det ikke et ritt som passer Cavendish, så det å starte bare for å gi seg etter 50 kilometer ville ikke være en god situasjon for hverken han eller rittet, forklarer sportsdirektør Valerio Piva til cyclingnews.

Ferdig for sesongen
Etter å ha vurdert frem og tilbake kom briten frem til at det ikke ville være rett å starte rittet kun for å være med.

- Han ja at det ikke ville være bra for hans eget eller rittets image, så vi bestemte sammen at det ikke ville gi rittet noe som helst at han startet, kun for å gi seg. Kanskje ville det vært fint for arrangøren og tilskuerne ved starten å se ham der, men fra et sportslig synspunkt bestemte vi oss for å la være.

Rittet skulle vært britens siste sammen med HTC, laget som har bygget han opp til å bli verdens beste spurter. Neste år er det Team Sky som får glede av britens eksplosivitet.

At Cavendish ikke starter gjør Lombardiet rundt en attraksjon fattigere, men for seierskampen har det ingenting å si. Philippe Gilbert er storfavoritt, men frykter selv at sesongen har blitt litt for lang.

Flere outsidere
Selv trekker Gilbert frem Vicenzo Nibali, Greg Van Avermaet og Daniel Moreno som tøffe konkurrenter. De har det til felles at de alle har kjørt Vuelta a España.

Man kan heller ikke luke bort vinneren av Giro dell’Emilia Carlos Alberto Betancur, Nicholas Roche, Domenico Pozzovivo, Thomas Voeckler, Giovanni Visconti, Thibaut Pinot, Juan Jose Cobo, Joaquim Rodriguez, Damiano Cunego, Bauke Mollema og Rigoberto Uran.

Lars Petter Nordhaug og Gabriel Rasch er de to nordmennene som skal prøve å sikre Norge fire OL-plasser, gjennom en topplassering.

Rittet sendes på Eurosport og TV2 Zebra, mens procycling.no gir deg en fyldig dekning av begivenhetene.

PS: Det er ventet at Mark Cavendish skal delta på presentasjonen av Giro d’Italia-løypen på søndag.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.