*Nettavisen* Sport.

Verdensmesteren parkerte Contador

Foto: Tim de Waele (©TDWsport.com)

Cadel Evans passerte tre spanjoler på oppløpet.

21.04.10 20:52

Cadel Evans (BMC Racing Team) passerte tre spanjoler på toppen av Mur de Huy under klassikeren Fleche Wallone onsdag. Rytteren som sykler i verdensmestertrøyen var omtrent usynlig hele rittet, men kom bakfra på det tunge oppløpet.

- Det er fint å vinne Fleche Wallone. Jeg har blitt nummer to, fem og ni, men aldri vunnet her før, fortalte Cadel Evans i tv-intervjuet etter målgang.

Les også: - Toget var fullt

Bakkespesialisten Joaquin Rodriguez (Kajtusja) var tilbake fra sykdommen søndag, og ble nummer to. Alberto Contador (Astana) ble nummer tre, selv om han lenge så ut til å ha overtaket på de andre. Spanjolen hadde en luke på de andre med 200 meter til mål, men klarte ikke få opp farten når det flatet ut mot mål.

- Å vinne i verdensmestertrøyen er fantastisk, fortsatte Cadel Evans.

Igor Anton (Euskaltel Euskadi) ledet lenge opp den legendariske stigningen, men måtte gi tapt når Contador og Evans tråkket til. Cadel Evans, som ble nummer fem i fjor etter å ha dratt vinneren Davide Rebellin opp hele Mur de Huy, sparte mer på kruttet i år.

Les også: Ricco spurtslo Vino

- Jeg innså på treningen i går at jeg alltid har kjørt med feil taktikk i dette rittet. Det lønner seg å vente til slutten av stigningen, avsluttet en meget glad Cadel Evans.

Kajtusja på offensiven
Det russiske laget Kajtusja forsatte der hvor de slapp på søndag. Kim Kirchen, som vant rittet i 2008, var usynlig, men Sergei Ivanov og Alexander Kolobnev ga alt for å få et forsprang inn mot "muren".

- Laget gjorde det meget bra. Dagens innsats viser at vi er meget gode sammen, forklarte Rodriguez i en pressemelding.

Rodriguez er en fryktet rytter i motbakkeavslutninger når han er form. Spanjolen har fra tidligere i år en seier i Baskerland rundt hvor rytterne slet seg opp bratte stigninger i utkanten av Orio, og ikke minst etappeseierne fra Tirreno-Adriatico opp Montelupone (2008 og 2009).

- Det var synd at jeg ikke kunne passere Evans i dag. Etter mageproblemene søndag var jeg litt på defensiven mentalt, avsluttet Rodriguez.

Lars Petter Nordhaug var eneste norske deltaker i rittet, og var meget aktiv de siste milene.

Les mer her: Danset med Contador

Slik gikk det
Dagens Flèche Wallonne ble som vanlig preget av et langt utbrudd. Dagens fem modige menn var: David Loosli (Lampre-Farnese Vini), Dimitri Champion (Ag2R-La Mondiale), Benjamin Gourgue (Landbouwkredit), Stephane Auge (Cofidis, Le Credit en Ligne) og Giuseppe Palumbo (Acqua & Sapone).

Med omlang fire mil til mål fikk de selskap av fire nye mann. Eduard Vorganov (Katusha), Jurgen Van de Walle (Quick Step), Blel Kadri (Ag2R-La Mondiale) og Bram Tankink (Rabobank). På dette tidspunktet hadde Palumbo og Bourgue måtte gi opp.

Vi fikk også se et par andre forsøk på å komme opp til teten, blant annet av tidligere u23 verdensmester Peter Velits (HTC – Columbia).

Ved andre av den de tre passasjene av Mur de Huy sprakk bruddet opp. Bram Tankink var første mann over, og i så måte den eneste som overlevde bakken av bruddet. Feltet forholdt seg rolig, men over toppen gikk en gruppe på fire av gårde. Det var Fränk Schleck (SaxoBank) som tok initiativ, med seg fikk han Roman Kreuziger (Liquigas), samt Tankink og Loosli.

De fire holdt sammen nesten helt fram til Mur de Huy for siste gang. I forkant av det fikk vi se en god del andre forsøk, uten at de betalte seg helt. Inn mot bakken var det til slutt Alexander Kolobnev (Katusha) som kjørte solo, akkurat som i Amstel Gold Race. Dessverre for russeren tok Luis Leon Sanchez skikkelig tak i feltet og kjørte han inn, med Valverde på hjul.

Inn i «muren» for siste gang støtet Andres Klöden (RadioShack) og fikk en hyggelig luke. Når det virkelig ble bratt satte Igor Anton (Euskaltel) han inn og med seg fikk han Alberto Contador (Astana). De to spanjolene fikk en liten luke og det så en stund ut til at det var de to som skulle gjøre opp om seieren. Med bare et par hundre meter igjen til mål fikk Anton kjenne det og Cadel Evans (BMC) og Joaquin Rodriguez (Katusha) kom opp bakfra. De to passerte de to spanjolene ganske lett og Evans vant uten å ha vært framme før han måtte.

Resultater:
1 Cadel Evans (Aus) BMC Racing Team 4.39,24
2 Joaquin Rodriguez Oliver (Spa) Team Katusha
3 Alberto Contador Velasco (Spa) Astana
4 Igor Anton Hernandez (Spa) Euskaltel - Euskadi +6
5 Damiano Cunego (Ita) Lampre-Farnese Vini +9
6 Philippe Gilbert (Bel) Omega Pharma-Lotto +11
7 Christopher Horner (USA) Team Radioshack
8 Alejandro Valverde Belmonte (Spa) Caisse d'Epargne
9 Andy Schleck (Lux) Team Saxo Bank
10 Ryder Hesjedal (Can) Garmin - Transitions
(..)
29 Lars Petter Nordhaug (Nor) Sky Professional Cycling Team +32

Fullstendig resultatliste (ekstern lenke)

Les flere nyheter på procycling.no!

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.