RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Verdensmesteren til Norge

Sist oppdatert:
Rett over nyttår kommer verdens beste sjakkspiller til Norge. Garry Kasparov skal treffe det norske sjakkvidunderet Magnus Carlsen (14). Sist de møttes rystet det unge sjakkgeniet sin russiske konkurrent.

Kasparov lander i Oslo 3. januar.

Stormester Simen Agdestein, som er Carlsens trener, bekrefter nå at Garry Kasparov, verdens desidert beste spiller de siste 20 årene, kommer til Norge rett over nyttår.

Det er produksjonsselskapet Main Island som har fått ham hit.

Normalt tar Kasparov 30.000 dollar per dag for å stille opp på ting. Main Island har fått det litt billigere, men det koster stadig en del.

Limousin og luksus
Kasparov blir blant annet hentet med limousin på Gardermoen og skal bo på tårnsuiten på Grand Hotell sammen med sin forlovede, opplyser Agdestein.

Main Island lager en dokumentar om Magnus Carlsen og det er i den forbindelse de har invitert Kasparov til Norge. De ønsker en spiss på filmen, som blir sendt som Fakta på lørdag på NRK 1 rundt påsketider. Filmen er allerede solgt til en rekke land.

Kasparov vil returnere 6. januar. Man håper å få til en pressekonferranse, forhåpentligvis i Drammen samtidig med storturneringen der.

Revansje
Magnus Carlsen har spilt mot Garry Kasparov en gang. Det var under en stormesterturnering i Reykjavik. Den gang hadde den unge nordmannen sin berømte motspiller i kne, men den etablerte ringreven karret seg opp igjen og vant til slutt det avgjørende partiet.

Det første endte derimot remis (uavgjort), og Kasparov innrømmet senere at Carlsen hadde flere muligheter til å slå ham i partiet.

Kasparov var ikke snauere enn at han uttalte at Carlsen kan bli verdens beste spiller.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere