*Nettavisen* Sport.

Verdensmesteren uønsket i VM

Foto: (FOTO: EPA/SCANPIX)

Regjerende verdensmester Paolo Bettini er erklært uønsket i Stuttgart tre dager før VM-starten.

27.09.07 16:30

STUTTGART (Nettavisen): Det er myndighetene i Stuttgart som sammen med den lokale arrangementskomiteen har gitt beskjed om at den italienske verdensmesteren Paolo Bettini ikke er ønsket under søndagens fellesstart. Heller ikke landsmannen Danilo Di Luca er velkommen under mesterskapet i Tyskland.

Stuttgart by har truet med å saksøke Det internasjonale sykkelforbundet (UCI) dersom Di Luca eller Bettini sykler søndagens ritt.

Di Luca kommer angivelig til å bli suspendert på grunn av dopinganklager, mens Bettini ennå ikke har signert UCIs såkalte etiske kode.

En talsmann for Stuttgart sier til nyhetsbyrået DPA at byen frykter at sponsorer skal trekke seg og tv-selskaper droppe overføringen av rittet dersom den italienske duoen stiller til start. I så fall kan kostnadene komme opp i én million euro, eller drøyt åtte millioner kroner.

UCI-talsmann Enrico Carpani opplyser at Bettini formelt sett ikke trenger å signere for å få starte. Susanne Eisenmann, som er sportssjef i Stuttgart og leder av organisasjonskomiteen, er imidlertid krystallklar på at Bettini ikke er ønsket.

- Dette handler om implementeringer av anti-doping-appellen, som vi er enig med UCI om å innføre, sier Eisenmann.

Bettinis advokat hevder for øvrig at italieneren allerede 10. juni signerte et dokument i UCI-regi.

Italias olympiske komite skal for øvrig være klar til å ilegge Di Luca en tremåneders karantene mens påstadene om at han har samarbeidet med "dopinglegen" Carlo Santuccione blir etterforsket.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.