RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
(Reuetrs/Scanpix)

Verdensmesteren ute av OL

ATEN (TV 2 Nettavisen): Kina sørget for basketturneringens største overraskelse, da Serbia ble slått ut av OL før kvartfinalene.

Serbia og Montenegro har vunnet de to siste verdensmesterskapene, og var blant favorittene til å sikre gull i Aten. Men etter 66-67-nederlaget i kveldens oppgjør er det farvel til Balkan-laget.

Aldri gi opp
Etter kampen var Kinas storspiller, 2,26 meter høye Yao Ming, rørt til tårer.

- Det er virkelig en stor dag for oss. Trener Del Harris har lært oss en lekse for livet. En skal aldri gi opp, uansett omstendighetene, sier Houston Rockets-spilleren.

Trenerlegenden Del Harris, som har 45 år bak seg på sidelinjen og har vært NBA-coach i 14 sesonger, omtaler seieren som den største i karrieren.

- Jeg har aldri trent en spillergruppe jeg har hatt mer respekt for enn denne gjengen. Både måten de jobber på og hvordan de er som mennesker, sier 67-åringen.

Knepne tap
Mens Kina er på vei mot sin beste basketprestasjon noen sinne fire år før OL på hjemmebane, endte Serbia sist i gruppen. Laget, som gikk til topps i de to foregående VM-sluttspillene, tapte knepent for fjerde kamp på rad.

- Dette er et stort sjokk for oss, og for meg personlig det verste øyeblikket i karrieren, sier trener Zeljko Obradovic.

- Vi ønsket desperat å vinne denne kampen, og ledet hele veien. Det er ikke første gang dette skjer i OL. Vi har spilt gode kamper med dårlige avslutninger, sukker han.

Sluttspurt
Serbia var i føringen med 60-53 7.09 før slutt, men Kina anført av Yao Ming kom voldsomt på slutten.

Kina møter Puerto Rico, USA eller Hellas i torsdagens kvartfinale, avhengig av utfallet i kveldens kamper.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere