RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Verdensrekord i Vikersund neste år?

Foto: Bendiksby, Terje (SCANPIX)
Sist oppdatert:
Regjeringen har bevilget 23 millioner kroner til utbygging av Vikersundbakken.

Kulturdepartementet offentliggjorde tilskuddet på en pressekonferanse torsdag.

Totalt vil oppgraderingen av Norges eneste skiflygingsbakke koste 80 millioner kroner.

- Nå setter vi spaden i jorda! Dagens bevilgning fra Kulturdepartementet er et stort skritt i å få verdens lengste skihopp tilbake på norsk jord, sier leder for Stiftelsen Vikersund Hoppsenter Per Willy Holseter.

Planen er å gjøre bakken så stor som tillater, med en bakkestørrelse (HS) på 215 meter – det samme som rekordbakken i Planica.

- Alle tegninger og planer er på plass, og entreprenøren står klar. Det blir hard jobbing, men vi skal ha bakken klar til prøve-VM, lover Holseter.

- Den nye bakken gir oss bedre skjerming for vind, og sørger for større sikkerhet for hopper og gjennomføring av renn, det er noe av det viktigste for oss, sier Holseter.

Vikersund skal arrangere VM i skiflyging i 2012, men den nye bakken må stå klar allerede ti prøve-VM i 2011. Og da kan verdensrekorden for første gang på flere tiår havne et annet sted enn i Planica i Slovenia.

Vikersund er per i dag den bakken med tredje lengst bakkerekord. Rekorden er på 219 meter og er satt av Harri Olli. Samme mann har rekorden i Oberstdorf med 225,5 meter, mens Bjørn Einar Romøren jo har verdensrekorden fra Planica på 239 meter.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere