Gå til sidens hovedinnhold

Verdensrekord i VM-titler

Phil Hellmuth er historisk: Som første pokerspiller i verden har han nå 11 VM-titler.

Den amerikanske superstjernen er ikke kjent for sin beskjedenhet, snarere tvert imot. Men Phil Hellmuth har god grunn til å skryte.

Natt til tirsdag vant han sin 11. turnering i World Series of Poker (WSOP), da han gikk til topps i den 15. turneringen i årets WSOP, $1.500 No Limit Hold'em.

Det betyr at han nå har ett VM-armbånd mer enn pokerlegendene Doyle Brunson og Johnny Chan.

«Yes! Yes! Oh Baby!» skrek Hellmuth ut i pur glede da det ble klart at han hadde beseiret Andy Philachack, som måtte nøye seg med andreplassen. Hellmuth tok på seg sitt feteste glis og takket høflig Philachack for spillet, mens en overveldende applaus brøt ut i det store Amazon-rommet på hotell Rio i Las Vegas.

- Jeg har ikke engang sett på pengene ennå, men det er en fin haug, sa Hellmuth ifølge CardPlayer.com, før han plukket opp en bunke og kysset den.

Hellmuth er neppe altfor opptatt av pengene. Det betyr langt mer for ham at han nå har flere VM-titler enn noen andre.

- Jeg er klar for å inneha alle rekordene! Jeg er klar for å være størst, endelig! sa Hellmuth.

Da duellspillet (heads up-spillet) startet, hadde Hellmuth en solid ledelse med sin sjetongstakk på 5.732.000 mot Andy Philachacks 2.152.000. Ledelsen økte da Hellmuth vant de fire første hendene.

Til slutt satt Hellmuth med over sju millioner i sjetonger, mens Philachack var under millionen. Sistnevnte gikk all in med A-10 og fikk syn av Hellmuths A-3. Det kom en treer på floppen, og det kortet viste seg å avgjøre turneringen.

Hellmuth fikk 637.254 dollar for seieren, mens Philachack fikk 394.594 for andreplassen.

Phil Hellmuth og to av hans kolleger i Ultimate Bet, Annie Duke og Johan Storåkers, skal i tiden fremover ha en pokerskole her i Nettavisen. Det starter denne uka - følg med!