*Nettavisen* Sport.

Verdensstjernen fra Vågå får egen park

- SÅ GODT SOM: André Villa og Rachel Nordtømme er så godt som kjærester. Foto: Simen Lønning / Mediehuset Nettavisen

Nå får Vågå noe å glede seg over.

Den 31 år gamle ekstremsportutøveren André Villa får en egen idrettspark oppkalt etter seg i hjembygden Vågå.

Parken, som skal hete «VillaParken», vil bestå av blant annet skateboard- og bmx-fasiliteter.

- Det er en stor ære at de vil kalle den VillaParken. Jeg er både takknemlig og rørt. Jeg har alltid vært stolt av å være fra Våga, og det viser vel også at folk her setter pris på mine prestasjoner i det store utland. Det er viktig å ha fokus på barn og ungdom og passe på at det finnes gode nok tilbud. Jeg er glad for å ha muligheten til å gi tilbake Våga, sier Villa i pressemelding.

X-Games-stjerne
Norske André Villa har i en årrekke preget verdenseliten i freestyle motocross, og har blitt en stor stjerne i X-Games.

Nå skal Villa hjem til Vågå for å arrangere høytidsdag for ekstremsporten. Vågå kommune klarte nemlig ikke si nei til «bygdas eneste verdensstjerne».

- André er Vågå’s eneste verdensstjerne og selvsagt måtte vi si ja da han kom til oss. Vågå kommune er takknemlige for at André har vist så enormt engasjement for at barn og unge i kommunen vår skal få en aktivitetspark! Og parken har vi selvsagt valgt å kalle VillaParken, sier Jørgen Vole, som er ungdomskonsulent i Vågå.

Også Villa gleder seg til å komme hjem.

- Nå gleder jeg meg til å komme hjem til Våga og oppleve ett av landets flotteste anlegg for ekstremsport. Dette er stort for oss. Selv har jeg satset på en karriere innenfor en idrett som ikke har vært typisk norsk, og derfor betyr det mye for meg at ungdommen fra Våga, og nærområdet rundt, får denne parken. I Norge bør det være plass for et mangfold av tilbud til ungdommen, sier Villa.

Livet som ekstremsportutøver
Nettavisen fikk møte X-Games-stjernen tidligere i år. Da fortalte han blant annet om livet som ekstremsportutøver.

Se videoreportasje under:

HTML EMBED

KONKURRANSE: Vil du vinne en New York Rangers-drakt signert av Mats Zuccarello Aasen? Alt du trenger å gjøre for å vinne, er å sende en mail med navn og adresse til konkurranse@nettavisen.no. Merk mailen med «Zuccarello». Konkurransen stenger 01. juli.

P. S: For å vinne må man være medlem av Nettavisen-sportens Facebook-gruppe. Trykk «like» for å bli medlem, hvis du ikke allerede har gjort det. Lykke til!

MER FRA NETTAVISEN:

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag