RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Verdiløs andreplass

Foto: Cornelius Poppe/SCANPIX
Sist oppdatert:
Lotte Smiseth Sejersted imponerer stadig.

Under torsdagens trening i utforløypa i Cortina ble Lotte Smiseth Sejersted nummer fem, og fredag tok hun ytterligere steg på resultatlista.

Men det kan hun ikke legge for mye i.

– Det blåste veldig mye her i dag, så vi ble stoppet før det siste hoppet. Derfor betyr ikke tidene og resultatlisten noe som helst, for de enkelte kjørerne tok seg ned det siste henget på forskjellige måter, sa Sejersted til NTB.

Hun tok femteplassen i den første treningsomgangen torsdag, så hun har vist at formen er god og at hun kan være med å kjempe blant de beste.

Fredag var det østerrikeren Elisabeth Görgl som var raskest med Sejersted på annen- og Lindsey Vonn på tredjeplass, men tidene og resultatlisten er ikke mye verd på grunn av vindforholdene, og det faktum at løperne ble stoppet foran det siste hoppet før mål.

På rett vei
- Jeg kjørte bra i perioder i denne treningsomgangen. Det kan jeg se av analysen fra rennet. Jeg vet ikke hvor optimistisk jeg har lov til å være, men jeg kan vel i alle fall si at jeg er på rett vei, sa Sejersted.

- Dersom jeg klarer å kjøre opp mot mitt beste i selve rennet lørdag, så er det ingen tvil om at det kan bli bra, slo hun fast. Forrige helg, i utforrennet i Bad Kleinkirchheim, kjørte hun ut etter å ha vært nummer en og to i de to treningsomgangene.

Hun fikk det store gjennombruddet sitt i VM i Garmisch-Partenkirchen i fjor, og i år har framgangen bare fortsatt.

- Nå går det så bra at jeg vet at en topplassering er innen rekkevidde når som helst, men jeg stresser ikke med å tenke for mye på plasseringer, for jeg vet at det kommer før eller siden.

- Kjøringen min både på trening og i renn denne sesongen har vist at jeg er i stand til å kjempe blant de aller beste, sa hun, og det er helt klart at torsdagens gjennomkjøring gir forhåpninger om en plass godt inne blant de ti beste i lørdagens utfor og søndagens super-G.

Opptur
Ragnhild Mowinckel, ungjenta som har fått sjansen til å kjøre noen verdenscuprenn for å skaffe seg erfaring, fikk også en liten opptur i den litt reduserte treningsomgangen fredag. Hun kjørte inn til 24.-plass, men vinden ødela for henne også.

Fredag var hun 3,48 sekunder bak Görgl i tet, mens det skilte fire sekunder mellom beste kjører (Lindsey Vonn) og Mowinckel i torsdagens treningsomgang.

Kvinnene kjører verdenscup i utfor i Cortina lørdag, mens super-G står på programmet søndag. (©NTB)

Her er treningstidene fra fredag:

1) Elisabeth Görgl, Østerrike 1.36,88, 2) Lotte Smiseth Sejersted, Norge 0,24 sekund bak, 3) Lindsey Vonn, USA 0,29, 4) Maria Höfl-Riesch, Tyskland 1,04, 5) Marion Rolland, Frankrike 1,25, 6) Margot Bailet, Frankrike 1,60, 7) Stacey Cook, USA 1,67, 8) Anja Pärson, Sverige 1,83, 9) Lucia Recchia, Italia 1,90, 10) Verena Stuffer, Italia 1,99.

Øvrig norsk: 24) Ragnhild Mowinckel 3,48.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere