Gå til nye Nettavisen

Lyst til å se den nye Nettavisen?

RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Verdt åtte ganger mer enn RBK

Foto: Reuters/Scanpix
Sist oppdatert:
Thierry Henry er priset til om lag en halv milliard kroner. Det er over åtte ganger mer enn hele startelleveren til Rosenborg.

Tirsdag ankommer det mange mener er verdens beste fotballspiller Trondheim. Franskmannen er ikke bare en av Europas heteste fotballspillere. Han er også en av de dyreste.

Ifølge engelsk presse og fotballagenter spiller angriperen med en prislapp på 500 millioner kroner. Da pengesterke Chelsea la den svimlende pengesummen på bordet i sommer, takket Arsenal nei. London-klubben mente Henrys betydning for laget ikke kan måles i penger.

Prisen sier likevel mye om utviklingen i internasjonal fotball. Angriperen er for eksempel verd åtte ganger mer enn det hele Rosenborgs startellever til sammen. For prisen av én Henry kunne man ha kjøpt 34 spillere på Frode Johnsen-nivå og 167 på samme nivå som Øyvind Storflor, skriver Adresseavisen.

- Prisene er kommet helt ute av kontroll, og sier lite om styrkeforholdet mellom to lag. I fotball-Europa er Chelsea en av få som har midler til å betale én halv milliard for én spiller. Det betyr ikke nødvendigvis at det er den reelle verdien, sier Henning Berg som har møtt Henry en rekke ganger i løpet av sine mange år som proff i engelsk fotball.

I går ble Rosenborg-spillerne omtalt som deltidsspillere i engelske The Sun. «Arsenal møter et lag med én snekker, to leger, én DJ og én anti rasismeambassadør», skrev avisen.

(©NTB)

Vil du delta i debatten?
Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt. Her kan du enkelt bidra med din mening
(tjeneste under utvikling).

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen Sport her og få flere ferske sportsnyheter i feeden din!