Gå til sidens hovedinnhold

Verdt åtte ganger mer enn RBK

Thierry Henry er priset til om lag en halv milliard kroner. Det er over åtte ganger mer enn hele startelleveren til Rosenborg.

Tirsdag ankommer det mange mener er verdens beste fotballspiller Trondheim. Franskmannen er ikke bare en av Europas heteste fotballspillere. Han er også en av de dyreste.

Ifølge engelsk presse og fotballagenter spiller angriperen med en prislapp på 500 millioner kroner. Da pengesterke Chelsea la den svimlende pengesummen på bordet i sommer, takket Arsenal nei. London-klubben mente Henrys betydning for laget ikke kan måles i penger.

Prisen sier likevel mye om utviklingen i internasjonal fotball. Angriperen er for eksempel verd åtte ganger mer enn det hele Rosenborgs startellever til sammen. For prisen av én Henry kunne man ha kjøpt 34 spillere på Frode Johnsen-nivå og 167 på samme nivå som Øyvind Storflor, skriver Adresseavisen.

- Prisene er kommet helt ute av kontroll, og sier lite om styrkeforholdet mellom to lag. I fotball-Europa er Chelsea en av få som har midler til å betale én halv milliard for én spiller. Det betyr ikke nødvendigvis at det er den reelle verdien, sier Henning Berg som har møtt Henry en rekke ganger i løpet av sine mange år som proff i engelsk fotball.

I går ble Rosenborg-spillerne omtalt som deltidsspillere i engelske The Sun. «Arsenal møter et lag med én snekker, to leger, én DJ og én anti rasismeambassadør», skrev avisen.

(©NTB)

Reklame

Denne eksklusive motebutikken har salg bare én gang i året