Gå til sidens hovedinnhold

Verdt sin vekt i gull

Gamle, skrantne overbetalte Duncan Ferguson var den spilleren ”alle” Everton-supportere ønsket vekk før denne sesongen. Snart bærer de skotten på gullstol i stedet.

EVERTON – FULHAM 1-0: Duncan Ferguson – eller «Drunken» som ondsinnede tunger kalte ham da ryktene om skottens livsstil raste som verst – har ennå til gode å starte en kamp denne sesongen, til det er kroppen for skranglete. I stedet har han blitt superreserven, mannen som sanker mål og seirer når behovet er som størst.

12 ganger har han fått lov til å hoppe inn i sluttminuttene, og selv om ikke målene har haglet, så har de i alle fall kommet to ganger – og sikret Liverpool-klubben fire ytterligere poeng, noe som gjør at Everton sensasjonelt er på Champions League-plass. Først da han satte inn det avgjørende tredjemålet da Norwich ble slått 3-2 for en snau måned siden, og nå i hjemmeoppgjøret mot Fulham.

Bare syv minutter brukte den høyvokste skotten å score vinnermålet mot Fulham etter innhoppet etter en times spill – og som alltid brukte hans favorittlegemsdel.

Hodet.


Konstant Everton-press
Kevin Kilbane gjorde som Everton hadde gjort hele dagen på Goodison – slått baller inn i Fulhams sekstenmeter. Mark Crossley fikk ikke klarert skikkelig, og som vanlig var den høyvokste skotten der med pannebrasken og styrte inn vinnermålet.

Det var alt som skulle til for å sikre Everton seieren – og fullt fortjent var det også. For Tomasz Radzinski var gjensynet med sine gamle lagkompiser alt annet enn hyggelig. Han ble buet ut fra første stund på Goodison etter sin kontroversielle overgang i sommer, og kom aldri nærmere mål enn et sørgelig skudd fra 25 meter i førsteomgangen.

HTML EMBED
Reklame

NÅ: Milrab har oppdatert salget med sportsklokker og Oakley