Gå til sidens hovedinnhold

- Verre enn prostitusjon

Sykkelsjef sammenligner rytterbytte med menneskehandel.

Det er åpenbart at Mark Cavendish vil bort fra Team Sky.

Men det er ikke like lett å få overgangen i havn.

Omega Pharma-Quick Step har vært ansett som favoritt til å sikre seg britens signatur, og det har versert flere rykter om hvordan dette skal løse seg.

Blant annet har det blitt sagt at Sky skal få ryttere som Andy Fenn og Michal Kwiatkowski i bytte for briten.

- Menneskehandel er forbudt
Dette tilbakevises på det sterkeste av Omega Pharma-Quick Steps sjef, Patrick Lefevere.

- Det er det dummeste ryktet, sier han til Cyclingnews.

- Først var det Kwiatkowski, så var det Fenn. Hvis jeg ikke tar feil er menneskehandel forbudt i Europa. Jeg vil aldri, aldri gå med på dette. Hvis man går med på dette, starter man noe, fortsetter han.

Det er relativt kraftig skyts som kommer fra den rutinerte sykkelsjefen. Selv om bytting av idrettsutøvere er ikke direkte uvanlig. I de amerikanske proffligaene er spillerne kontraktert til ligaen, ikke klubbene. Der byttes de rundt med og mot sin vilje til stadighet.

Men i og med at sykkelsporten er organisert på en annen måte, blir det ikke det samme.

Nekter å betale for overgangen
- Tenk på dette. Hvis jeg sier til Kwiatkowski at han må gå til Sky og avtalen med Mark ikke blir noe av, da blir Mark hos Sky og jeg har en rytter på laget som vet at jeg ville selge han til Sky. Nei, det er en feil verden. Veldig feil. Det er verre enn prostitusjon.

Samtidig er det ingen tvil om at Lefevere ønsker seg Cavendish på laget, men det er uaktuelt å betale en overgangssum for storspurteren.

- Den dagen Marks agent gir meg brevet som sier han kan gå fritt fra Sky, da er jeg klar for å snakke. Men jeg vil ikke snakke før den dagen jeg ser brevet, fordi da vil jeg bryte reglene til UCI og de er veldig klare.

- Jeg vil aldri betale. Jeg kan gjøre en avtale med Mark og han og agenten kan betale Sky hvis de må betales.

Reklame

Her får du tak i de superpopulære shortsene

Kommentarer til denne saken